Sfatul meu e sa nu te apuci sa faci aluatul in casa. Pentru a reusi aluatul de croissante necesita timp indelungat si respectarea unor pasi de impachetare. Nu are rost pentru cateva bucati. Cumpara aluat de foietaj de buna calitate gen morarita sau chiar 7 days daca gasesti. Aluatul congelat e excelent si il umpli cu ce vrei tu. Rezultatul e f bun.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.teoskitchen.ro/2011/09/croissante-cu-ciocolata.html
http://www.reteteculinare.ro/......lata-2359/
http://www.bucataras.ro/retete/croissant-cu-ciocolata-40592.html
http://www.foodart.ro/aluaturi-si-foietaje/croissante-cu-ciocolata/
http://www.dulciurifeldefel.ro/cornuri-cu-ciocolata-croissants/
Toate cele bune.
Buna,am incercat eu o data sa le fac si mi s-au primit destul de bune.
ingrediente p-u aluat:500g faina, 2pliculete de drojdie100g zahar o lngurita sare 300ml laptela tempe camerei de dorit si 350g unt tot la temperat camerei
pentru umplutura poti folosi nutella sau finetti eu am folosit niste cicolata din Spania tot in borcan.
Deci amesteci toate ingredientele pu aluat untul numaidecit la sfirsit il pui, de dorit cu mixterul, dupa ce adaugi si untl il amesteci pina formeaza o pasta omogena, si il lasi la dospit cca 2 ore. Apoi ia-i aluatul il tai in bucati marisoare si il intinzi pe masa (desubt pui unt sau faina)trebuie sa ti se primeasca un dreptunghi, apoi tai in triunghiuri mai mici..depinde ce marime vreai sa fie croisanturile.si din partea mai groasa a triunghiului (nushtiu daca m-am exprimat corect incepi sa invirti spre virf si desigur inauntru pui nutella sau gem sau orice doresti.deasupra poti sa le ungi cu un ou facut scrob.sau cu ulei(unt).le pui ca cuptor prealabil incalzit la 20 min sua mai mult daac ai nevoie. ..insa sa le verifici dupa primele 10 min ca sa nu fie dat prea tare, ca eu pe vreo citeva le-am ars ..si pofta buna
funda?
getty întreabă: