Mai intai, trebuie sa faci din mai multe oua, depinde si de diametrul tavii in care il coci. Ca sa imi creasca bine blatul, sa nu se dea inapoi si sa ramana tare dar pufos in acelasi timp, eu pun un plic de praf de copt odata cu faina. Si cand il scoti din cuptor, nu il lasa in curent sau la rece, pune-l intr-un loc ferit, fara curent, de obucei la temperatura din bucatarie ramane ferm.
Ingrediente:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri ulei
- 5 linguri faina
Se separa ouale; se bat albusurile spuma cu un praf de sare, si zahar.
Se adauga galbenusurile
Se amesteca usor cu o spatula/lingura de lemn, etc.
Eu am spatula asta speciala de la Tupper, cu un orificiu simpatic in mijloc ...care ma ajuta mult la incorporarea galbenusurilor in spuma:
Se adauga uleiul si faina (neaparat) cernuta si se amesteca, cu miscari usoare, de jos in sus:
Se toarna aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt:
..si se coace la foc mic, in cuptorul preincalzit, cca.20-25 de minute:
Bafta : Iti va iesi cum vrei tu
Bună!
Vezi diverse reţete ( şi o alegi pe care doreşti de ) la linkul :
http://www.petitchef.ro/retete/pandispan
http://www.lauraadamache.ro/2009/11/retete-pentru-incepatori-pandispan.html
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/pandispan-cu-cacao/
http://www.laurasava.ro/2010/05/19/pandispan/
http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/pandispan.html
http://www.haisagatim.ro/2009/04/pandispan-1.html
Toate cele bune.