Prajitura pavlova
Ingrediente:
Pantru bezea:
4 albusuri
250 gr de zahar
o lingura de amidon
o lingurita otet
o esenta de vanilie
un praf de sare
Frisca:
400 ml frisca lichida
1 intaritor de frisca
1 esenta de vanilie
fructe pentru ornat
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga in ploaie zaharul si se bate bine. Se adauga amidonul, otetul si esenta de vanilie si se amesteca.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se intinde o foaie groasa de bezea si se da la cuptorul incins la 100oC pentru o ora, apoi se stinge focul si se lasa foaia in cuptor la racit.
Se bate frisca lichida, se adauga intaritorul si esenta.
Cand foaia este complet rece, se orneaza cu frisca batuta si fructele
e ft ft ft simpla
SUCCES :*
si LA MULTI ANI pentru mama ta
Incearca prajiturile alea simple de la dr oetker... se fac instant cu lapte. mai trebuie sa mai adaugi tu cateva chestii depinde ce iei (smantana sau branza). Costa doar 8 lei cam asa.
Pai blatul il poti cumpara, la fel si cremele, poti cumpara crema pentru prajituri de la Dr. Oetker si se fac cu lapte. scrie pe ele cum se fac. inmoi blatul cu sirop de zahar ( adica fierbi apa cu zaharul, poti pune si putina esenta de rom pentru gust ) dupa ce ai facut cremele le pui pe fiecare blat, il ornezi cu putina frisca daca vrei ( este praful de frisca de la Dr. Oetker ) si gata tortul.
Succes si La multi ani mamei tale.