Cartofi cu carnati la cuptor-Ingrediente 3 portii – 1 vas
6 cartofi mari, 1 ceapa alba, 4 linguri cu smantana 18%, 2 oua, 7 rosii cherry, 3 carnati semiafumati, sare si piper dupa gust, 100 gr cascaval, 3 fire patrunjel verde.
Mod de preparare
Carnatii se frig intr-o tigaie grill.
Spalam legumele (ceapa, cartofii), indepartam coaja si le spalam. Taiem cartofii in cuburi potrivite si ii fierbem cca 10 min.
Intr-un vas ceramic punem cartofii, ceapa taiata felii si carnatii fripti taiati rondele.
Smantana se amesteca energic cu ouale, sare si piper pana obtinem o compozitie omogena apoi o adaugam peste cartofi.
Rosiile le taiem in doua parti si le asezam deasupra cartofilor.
Introducem vasul la cuptor pentru 25 min – foc potrivit.
Presaram cascavalul razuit si introducem la cuptor pentru 10 min.
Se presara patrunjel verde taiat fin si se serveste. Sarmale cu carne de pui-1 capatana mare de varza murata, 1 crenguta de cimbru uscat, 150 ml bulion, piper, 3 foi de dafin.
Umplutura
1 kg carne tocata de pui (piept), 300 gr orez cu bob rotund, 2 cepe, 1 lingurita boia de ardei dulce, 100 ml bulion, sare, piper dupa gust, 100 ml ulei, cateva fire de cimbru.
Mod de preparare Sarmale cu carne de pui
Se desfac frunzele de pe capatana si se elimina partile tari din zona cotorului.
Daca frunzele sunt mai mari puteti sa le impartiti, in functie de cat doriti marimea sarmalelor.
Frunzele rupte si cotorul se toaca marunt, va creea patul pentru sarmalute.
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei cca 5 min, se amesteca cu boia de ardei dulce, bulionul si se ia de pe foc.
Intr-un vas se amesteca toate ingredientele: ceapa calita in ulei cu bulion si boia, carnea tocata, orez, sare, cimbru si piper dupa gust.
Avem nevoie de o oala inalta, asezam jumatate din varza tocata si cimbru.
Se formeaza sarmalele: folosim 1 lingura de umplutura si o frunza de varza, se ruleaza (asezati frunza pe un blat de bucatarie sau farfurie, la un capat puneti o lingura de umplutura, ridicati marginile lungi si rulati din capatul opus.) si se aseaza in oala, unele peste altele.
Deasupra adaugam restul de varza tocata, bulionul, cimbru si piper dupa gust. Se adauga apa calda cat sa le acopere.
Se pune cratita pe foc, o acoperim cu un capac si lasam sa fiarba (la foc mic) cca 50 min.
Inainte de a stige focul se verifica o sarma pentru a fi siguri ca sunt fierte.
Se servesc calde cu smantana si mamaliguta. Ghiveci de legume-Ingrediente Ghiveci de legume
2 buc morcov, 2 buc ceapa, 150 gr fasole verde, 250 gr ciuperci din conserva, 1 ardei gras rosu, 1 ardei gras galben, 5 cartofi, 1/2 varza mica, 4 rosii, 50 ml ulei, sare si piper dupa gust, 150 ml apa calda.
Mod de preparare Ghiveci de legume
Fasolea se curata si se fierbe cca 3 min in apa cu sare. Ciupercile din conserva se scurg si se trec prin apa rece.
Taiem legumele -ceapa (marunt), varza (fasii subtiri), cartofii (bucati potrivite), ardeii (cubulete) si morcovii (cubulete).
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa si se lasa sa se caleasca pana devine sticloasa.
Adaugam ciupercile, morcovii si ardeiul. Se amesteca usor si se lasa sa se caleasca cca 5 min apoi se adauga varza si fasolea.
Amestecam si se lasa inca 5 min la foc mic, amestecand periodic.
Rosiile se curata de pielite si seminte apoi se calesc pentru 5 min. Intr-un vas termorezistent adaugam legumele, cartofii, sare, piper dupa gust, rosiile calite si apa calda. Se introduce la cuptor pentru 45-50 min – vasul se acopera pentru primele 20 min.
Se serveste rece sau cald.
Bună!
Pentru micul dejun vezi diverse reţete la linkul :
http://www.e-retete.ro/mic-dejun
http://www.petitchef.ro/tags/retete/mic-dejun
http://www.cevabun.ro/sugestii-pentru-micul-dejun/
http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.ro/p/retete-pentru-micul-dejun.html
http://www.ghid-culinar.ro/retete-culinare/tag/retete-mic-dejun
http://dimineata.gustos.ro/
Pentru prânz vezi diverse reţete de ciorbe/supe/borş la linkul :
http://www.bunatati.ro/Borsuri-supe-ciorbe/
http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/borsuri_supe_ciorbe/
http://www.gastropedia.ro/cartedebucate/ciorbe--supe--borsuri/3/
http://bucataria.realitatea.net/retete/categorii/supe-ciorbe-borsuri
http://www.gastronomicus.ro/......linare.php
http://www.eculinar.ro/Categoria_Supe,_ciorbe,_borsuri-3.htm
http://gastronomie.ele.ro/retete/Ciorbe-si-borsuri_--d3/
http://retete.flu.ro/retete-supe-ciorbe-borsuri/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/ciorbe-supe-borsuri
Pentru prânz/cină vezi diverse reţete la linkul :
http://www.petitchef.ro/tags/retete/pranz
http://www.bucataras.ro/retete-culinare-meniuri-pranz/
http://www.maratonulsafir.ro/retete.php?categ=2
http://www.gustos.ro/retete-culinare/
http://www.culinar.ro/mancaruri/
http://www.bunatati.ro/mancaruri-cu-carne/
Toate cele bune!
-Ciorba cu afumatura de porc
http://www.preparatedevis.ro/......ba-cu.html
-Paste cu pui si legume in sos alb
http://www.preparatedevis.ro/......lb-de.html
-Omleta cu carnati
http://www.preparatedevis.ro/2016/02/omleta-cu-carnati.html
-Hamburger de casa
http://www.preparatedevis.ro/......-casa.html
-Prajitura Semiluna
http://www.preparatedevis.ro/2016/01/prajitura-semiluna.html
-Clatite pufoase cu zer
http://www.preparatedevis.ro/......foase.html
-Chifle umplute
http://www.preparatedevis.ro/2016/01/chifle-umplute.html
Ingrediente
Aripioare picante
12 aripioare (aprox 800 gr)
1 ou
250 ml lapte
1 cana faina
3 lingurite chili pudra
1/2 lingurita +1 varf lingurita usturoi granulat
1 lingurita vegeta
1 1/2 lingurita sare
Preparare
Aripioare picante
Aripioarele se taie in cele 3 bucati, iar varfurile se arunca. Se spala bine si se pun intr-o oala. Se acopera cu 2 cani de apa rece in care am dizolvat 1/2 lingurita usturoi granulat, 1 lingurita vegeta si 1 lingurita sare. Se lasa la frigider cca 2-4 ore.
Se pune oala pe foc si se fierb aripioarele pentru 10 minute din momentul in care apa incepe sa fiarba. Se scurg apoi de apa si dupa ce se racoresc un pic se absorb bine cu servetele de bucatarie.
Intr-un bol bateti oul, apoi adaugati laptele si omogenizati bine.
In alt bol/cutie cu capac amestecati faina cu chili, 1/2 lingurita sare si 1 varf lingurita usturoi granulat. Amestecati bine.
Treceti fiecare aripioara prin amestecul de faina, apoi prin cel de lapte si iar prin amestecul de faina.
* aripioarele le-am pus neinghesuite in cutia cu faina, am acoperit-o cu capacul si apoi am scuturat-o pana aripioarele s-au acoperit bine;
Am incins bine de tot o sticla de ulei intr-o tigaie adanca. Am pus cate 6 aripioare o data in sita speciala pe care o are tigaia pentru prajit si le-am scufundat in baia de ulei pentru fix 3 minute. Le-am scos pe o farfurie cu servetele sa absoarba grasimea.
* uleiul trebuie sa fie bine incins, verificati-l inainte de a pune aripioarele la prajit; ca sa-l verific eu am presarat putina faina in el si cand a sfarait puternic am stiu ca e ok
Lasati aripioarele la racit macar 10 minute. Se servesc caldute sau reci. Raman crocante cca 2-3 ore dupa ce au fost preparate.
Poti gasi multe retete pe Gstellarcooks.com atat din Statele Unite cat si din Romania, poti chiar publica retete pentru a avea ceva castiguri, gasesti cartea mea acolo, nume de utilizator Bianca G
Succes,
DaciaRomania întreabă: