Uite aici o reteta coreeana : http://aeriskitchen.com/2012/04/five-color-fist-bap/
Vreau si eu sa o incerc, poate reusesc saptamana viitoare. Daca vrei te pot ajuta cu traducerea din engleza in romana. Oricum imi place foarte mult cum explica tanara/femeia ( are 20 si ceva, cred? ) aceasta
Reteta Ramen:
INGREDIENTE:
200gr ceafa porc, 1 bucata ghimbir, 3bucati ceapa verde, 100gr paste ramen, sos de soia, sake, zahar brun, 4-5 fire spanac verde, dashi, 1ou fiert 4 catei usturoi, piper.
MOD DE PREPARARE:
Punem 2l apa la fiert, introducem bucatile ceafa de porc, usturoiul, 2 bucati ceapa verde si jumatate de bucata de ghimbir, fierbem la foc mediu pentru 2 ore, spumam cind si cind si mai adaugam apa daca este nevoie. Dupa cele 2 ore, scoatem bucatile de carne, lasam sa se raceasca supa, adunam de la suprafata grasimea formata. Punem iar pe foc aceasta supa in care mai introducem:sos de soia 4 linguri, sake 3 linguri, zahar brun 2 linguri si reintroducem bucatile de carne si fierbem aproximativ 15 min la foc mediu.Separat mai avem nevoie de supa dashi(70ml) preparata din apa si granule de dashi.Fierbem pastele ramen conform instructiunilor de pe pachet, le trecem prin jet de apa calduta si le punem in bolul pentru supa ramen.Tot in acest timp trebuie sa fierbeti un ou tare si sa treceti prin apa clocotita frunzele de spanac.In bolul de supa in care am introdus deja pastele fierte vom pune :1 bucata carne de porc, jumatate de ou, citeva frunze de spanac, ceapa verde taiata marunt, 2 polonice din supa in care a fiert carnea plus un polonic de supa dashi.La sfarsit presaram piper si supa ramen poate fi servita. fundita?
GĂLUŞTE CU OREZ / GĂLUŞTE COREENE
Ingrediente:
Orez - ½ kg;
Apă – 1 litru;
Ouă – 1 buc
Sare;
Smântână – 2-3 linguri;
Caşcaval – pentru ras;
Pesmet – pentru trecut găluştele;
Unt – pentru uns tava.
Mod de preparare:
Se fierbe orezul împreună cu apa şi sarea. Se lasă la răcit pentru a putea fi modelat.
Într-un bol se amestecă oul cu smântână. Un vas (de yena) se unge cu unt şi se tapetează cu pesmet.
După ce s-a răcit orezul, se modelează găluştele cu mâna udă, se dau prin amestecul de smântână şi ou, apoi prin pesmet şi se pun în vasul de yena, uns cu unt.
După ce sunt aşezate toate găluştele în tavă, se rade caşcaval deasupra şi se pun la cuptor până la rumenire.
Găluştele se servesc simple sau lângă alte preparate culinare. Pot fi consumate atât calde cât şi reci.
Sunt delicioase! Spor la treabă! Ai si site-ul http://elenasauca.blogspot.ro/2012/11/galuste-cu-orez-galuste-coreene.html