Blat:
-4 oua
-2 linguri lapte
-5 linguri zahar pudra
-5 linguri nuca macinata
-5 linguri faina
-1 lingura cacao
-un praf de sare
-o lingurita praf de copt
Crema:
-200 ml. frisca
-5 linguri dulceata de mure
Sirop:
-6 linguri de zahar
-3 linguri cacao
-400 ml. apa
Nu stiu daca e DOLCE VITA, dar macar incearca, adica o prajitura tot o sa-ti iasa.
INSTRUCTIUNI:
Blatul se face foarte simplu: mixam bine albusurile cu sarea si zaharul, galbenusurile le mixam cu laptele si le adaugam la albusuri. Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt.Adaugam si nuca. Intr-o tava de 20/25 punem hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptor pentru cca. 15-20 min., depinde de cuptorul fiecaruia.Lasam blatul la racit si preparam siropul intre timp:fierbem zaharul cu cacaoa si apa pentru cateva minute si il lasam la racit. Punem dulceata intr-un bol si mixam bine pana se inspumeaza. Mixam bine frisca si adaugam dulceata si e gata si crema. Taiem blatul in doua, insiropam, punem crema( lasam cateva linguri de crema si pentru al doilea blat), punem al doilea blat, insiropam si punem restul de crema. Ornam cu cateva mure care sunt mai intregi. Pofta buna!
Funda daca ti-a iesit!
LisaJulie întreabă: