Bună.
http://pasiunepentrubucatarie.blogspot.com/......irese.html
Poftă bună!
Pa, pa.
Multumesc,Legiuitoarea!
Bună.
Nu ai pentru ce, și altă dată.
Mulțumesc și eu.
O seară liniștită.
Pa, pa.
Bună, Andreea!
Da, eu ştiu o reţetă delicioasă.
Ingrediente necesare:
- Aluat :
225 ml apă
125 ml ulei
140 g făină
4 ouă [ 3 mari ]
un vârf de cuţit de sare
o porţie îngheţată de cireşe
- Glazură :
100 g ciocolată neagră
50 ml frişcă lichidă
MOD DE PREPARARE :
- Apa se amestecă cu uleiul şi praful de sare şi se pune pe foc până dau în clocot. Când apa şi uleiul fierb, se adaugă făina[toată deodată] şi se amestecă energic până se formează o bilă de aluat. Se lasă la răcit. Când este complet rece se adaugă ouăle pe rând[nu se adaugă cel de-al doilea până nu este înglobat primul] şi devine un aluat lipicios. Se toarnă într-un pos şi se desenează rozete în tavă sau se foloseşte un proporţionar de ingheţată. Se pun la cuptor aproximativ 30 min[până se rumenesc deasupra]. Primele 15 min, focul se lasă la mare pentru a creşte, apoi se dă la minim. Să nu deschideţi uşa! Cel mai bine ar fi să le lăsaţi 10 min după ce aţi oprit focul în aragaz să se răcească pentru a nu se lăsa. Se taie căpăcelele la choux şi se umplu cu 1/2 globuri de îngheţată, se pune căpăcelul şi se bagă la congelator. Ciocolata se topeşte la baine marie împreună cu frişca lichidă, se lasă să se răcorească puţin, apoi se pune pe fiecare profiterol. Se dă din nou la congelator, în recipiente acoperite. Se poate păstra în congelator şi se scoate cu 10 minute înainte de servire.
Poftă bună!
draguta_6390 întreabă:
Veverita întreabă: