Buna. Puteti sa faceti salata de fructe.Va trebuie fructe, un pic de rom si niste frisca. Pup.
2 litri de lapte
- 14 liguri de zahar
- un pachet de margarina
- 2-3 pachete de biscuiti simpli
- amidon alimentar ( eu am folosit Gustin de la Dr Oetker)
- cacao
- esenta de vanilie si de rom
- stafide
- nuca de cocos
Blatul: intr-o tava intinsa se pune un strat de biscuiti astfel incat sa se acopere toata suprafata tavii. Si-ai terminat cu blatul!
Crema: Se amesteca 1, 5 litri de lapte cu Gustin-ul ( fara 3 linguri ) si cu 12 linguri de zahar si se pun pe foc. Se amesteca continuu pana da in fiert si se ingroasa. Dupa ce a dat in fiert se pun untul, esenta de lamaie si stafidele, se amesteca bine si se ia de pe foc. Crema astfel obtinuta se toarna imediat peste "blatul" din tava si se intinde uniform. Dupa ce ai intins-o bine, se mai pune un strat de biscuiti si deasupra cremei, acoperind-o in totalitate.
Glazura: cele 3 linguri de Gustin pe care le-ai oprit se amesteca cu 0, 5 litri de lapte, 2 linguri de zahar, 2-3 lingurite de cacao si esenta de rom. La fel ca si crema, se pun pe foc si se amesteca in continuu pana dau in fiert si se intaresc. Amestecul se toarna deasupra celui de-al doilea strat de biscuiti, intinzandu-l bine. Peste el se presara nuca de cocos.
Dupa ce tava s-a racit, se baga la frigider 2-3 ore iar apoi e numai buna de mancat
No Sugar, la şcoală nu vor avea frigider... Încearcă o salată de fructe, e foarte sănătoasă şi gustoasă! Mie îmi place şi cea numai din frişcă şi căpşune, dar acum sunt scumpe... Totuşi, ia frişcă sau un sos de ciocolată pentru deserturi, iese buun! Poftă bună!
Tarta cu fructe: fructe asortate din coserve, blat de tarta (gasesti gata facut in magazine) si frisca si mai poti folosii si budincile gata facute.
Cu sucu de la fructe insiropezi blatu.
Cu o linguritza faci mici gauri in blat pe care le umplii cu budinca.
Pui fructele pe blat si le acoperi cu frisca din belsug.
Trei fete? Cite o tarta de fata; mai mult de 15 minute nu trebuie sa dureze, pentru toate trei tartele nu pentru fiecare tarta!
10 albusuri de oua; o cana de zahar se ia 500 de grame zmeura sau capsunii; un pic de sare si un pic zeama de lamiie. se separa albusurile de galbenusuri. se pune un pic de sare si zeama de lamiie se bate cu telul pina se intareste spuma ca la bezele. se strivesc capsunile cu o furculita apoi se amesteca cu spuma de bezea
anonim_4396 întreabă:
LisaJulie întreabă: