Hei te ajut eu. Uite cum fac eu si iese o bunatate de tort. ei un blat de la magazin, il insiropezi, iar separat iei un borcan din ala mare de finetty sau ce crema de ciocolata vrei si il amesteci cu mere date prin razatoare (si stoarse) si pui un strat, 2, depinde cate blaturi ai. In alte straturi eu mai pun ori budinca racita de vanilie, capsuni, caramel, sau chiar finetty simpla. Dar nu uita sa storci merele si insiropezi cu sucul lor blaturile. Si il decorezi cu frisca, ar fi bine daca o faci tu, daca nu merge aranjat si cu frisca la tub. Razi deasupra ciocolata, sau vezi cu ce ornezi si gata toruu. Iese ft gustos! Inca ceva, merge si dulceata de capsuni, sau chiar capsuni oproaspete in mere.
Iau de la carrefour 3 blaturi de tort gata facute costa unul 4 lei. fac un sirop din apa cafea esrnta de rom si esenta de vanilie fierb cafeaua normala 6 linguri la 300 ml de apa fara zahar pun lasfirsit asentele amestec si coaja de lamiie si scortisoara amestec pun o farfurie deasupra sa nu iasa aroma. fac o crema din 2 cani de zahar; 2 pachete de unt unirea; cacao 200 grame; nuca de cocos; nuci pentru decor; faina 6 linguri.lapte 2 litri. mod de preparare. intr-o oala pui laptele cu zararul la fiert la foc mic amesteci continu cu o lingura de lemn pui untul moale si amesteci pina se topeste intr-un castron pui faina si cacao amesteci si pui un pic din compozitia care fierbe peste cacao. apoi o torni in oala si amesteci pina fierbe crema.trebuie sa fie mai groasa.
dupa ce s-a racit crema si este calduta pui esenta de vanilie si de rom si nuci taiate in ea. pui blaturile de tort pe un platou mai mare sau o farfurie rotunda mare insiropezi fiecare blat dar nu foarte mult pentru ca se rup pui crema intre blaturiultimul strat este de crema si nuca de cocos apoi se da la rece.sau daca nu faci crema iei sarlota din comert sint unele care se fac cu lapte rece si zahar le bati cu telul nici nu fierbi se face imediat.sau faci vreo 40 de clatite mai groase iei fineti si gem si pui fiercare clatita una peste alta le ungi cu fineti si gem. ultimul strat este de fineti. iese un tort foarte bun.
Eu de obicei, cand e ziua mamei, fac o prajitura cu ajutoru`. Cuiva si mai fac pizza.Prajituri d`astea cu finetii.Nu!Dai ceva care nu este gretos si ii vine greu la stomac. Un tort diplomat ar fi super, iei cutie d`aia de la Doctor Oetker si il faci in casa.Sau,cumperi unu` d la cofetarie.LA multi ani Bunicutei!
Pupicii:*
Sunt de acord cu tine, @ჯ Šĥع`š Øη ƒίяξ ჯ, bunica ta e tanara. Tatal meu a implinit 57 de ani acum cateva zile.Si eu am 14 ani.In legatura cu intrebarea, nu conteaza ce ii pregatesti, poti sa scrii si "La multi ani!" din clatite, daca pui multa dragoste in ceea ce faci, bunica ta va aprecia asta.
Ia de la magazin 3 blaturi de marimi diferite si il faci cu etaj. Faci o creme de ciocolata sau fructe, gasesti la orice magazin, se prepara cu lapte. Siropul il prepari din apa zahar si rom, sau alte esente. Il poti orna cu frisca si fructe.
Bobos, tort ambasador(multa ciocolata), fursecuri, prajitura cu mere sau cirese.Noroc!
@Altair Bunica mea e tânără Împlineşte frumoasa [zic eu)] vârstă de 58 de ani Inima ei e încă foarte rezistentă
Uite ce ai putea sa faci:iei blaturi de tort de la magazin sunt destul de complicat de facut...si apoi ciocolata crema...etc restul il faci tu il decorezi stii tu. original dar oricum un pont important:
BUNICI TALE SA NU II FACI O SURPRIZA PREA MARE! inima ei cine stie la cate surprize mai rezista
Eu fac de obicei diplomat, si imi iasa super, si mai e si usor de facut...cumperi piscoturi pe care le inmoi in apa cu zahar(tin locul blatului, dar poti folosi si blat de tort daca vrei)...cumperi o cutie de frisca lichida si 1 iaurt mare cu fructe.prepari frisca si o imparti in 2,,, jumate din ea o amesteci cu iaurtul de fructe, si pui pe blat un rand de frisca si unul de frisca amestecata cu iaurt. iasa super si nu e gretos, poti pune fructe prin el, cu banane e foarte bun, si il poti decora tot cu fructee simplu