| PataCosmina a întrebat:

Buna tuturor.Maine este ziua tatalui meu. vreau sa ii fac ceva bun...m-am gandit la martipan dar o reteta fara migdale stie cineva? Dau funda.In caz ca stiti voi niste forme dragute de martipan dati-mi si mie niste link-uri cu poze.Va pup pe toate! Fundita.

3 răspunsuri:
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Vezi diverse reţete cu marţipan la linkul :
http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/martipan/

http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/martipan.html

http://retete.flu.ro/retete-recomandate/martipan/

http://www.divahair.ro/......si_capsuni

http://www.gustos.ro/retete-culinare/prajitura-de-martipan.html

http://www.bucatar.net/tort-martipan/

http://www.ecuisine.ro/......u-martipan

http://mayas-esprit.blogspot.ro/......na-75.html

http://www.petitchef.ro/retete/martipan

http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/retete-cu-martipan/


Vezi detalii şi imagini la linkul :
http://torturilelissei.blogspot.ro/search/label/Ornamente

De asemenea, pe acelaşi blog ( http://torturilelissei.blogspot.ro/ ), în secţiunea "Ornamente" ( aflată în partea dreaptă ) poţi găsi diverse modele/machete de ornamente pentru tort ( şi modul de realizare ).


Pentru prepararea marţipanului vezi diverse reţete la linkul :
http://retete.acasa.ro/sfaturi-culinare-41/cum-sa-faci-martipan-145779.html

http://www.petitchef.ro/retete/martipan

http://dobrinisabela.blogspot.ro/2007/09/faceti-martipan-la-voi-acasa.html

http://www.culinar.ro/......51/2/7952/

http://www.culinar.ro/cuvinte-cheie-retete/martipan/

http://www.live-food.eu/Reteta-de-martipan-fara-foc.html

http://www.laurasava.ro/2010/01/08/martipan/

http://www.myfancycake.com/2011/12/martipan.html

http://www.bucataras.ro/cautare-retete/tag/martipan.html

Pentru alte forme de marţipan vezi linkul :
http://www.google.ro/......tp?/search


Toate cele bune.

| miki13 a răspuns:

1kg zahar, 500 ml apa, 100g glucoza sau 15 ml zeama de lamaie.(se pot injumatati cantitatile, 1 kg e enorm)

se fierbe apa, zahar si lamaie.cand siropul e bine legat, ca pentru dulceata, se stinge focul si se raceste. apoi se freaca cu un facalet de lemn. operatia este f lunga si obositoare, dar nu imposibila.se freaca pana se albeste si devine ca o crema.cand vrei sa lucrezi cu el se adauga lapte praf pana se formeaza o pasta ca un aluat, cu care se poate lucra.pasta e destul de alba, se lucreaza usor, iar cand se usuca modelele formate sunt fff tari.nu stiu cum se comporta la imbracat tortul pentru ca n-am incercat.

| Alexandra_Madalina_1989 a răspuns:

Poti sa-i faci un tiramisu, cremsnit, negrese etc.:*