Poti sa faci un tort de biscuiti http://www.bucataria-romaneasca.ro/......cuiti.html sau cu piscoturi.(gasesti multe retete pe net)
Bună!
Poţi cumpăra un blat gata preparat, de la magazin ( şi faci orice tort doreşti ).
Sau, poţi face un tort Tiramisu ( simplu, fără mascarpone )!
Ai nevoie de : 1 pac. mare de pişcoturi ( 400-500 gr; sau 1 blat de tort rotund, din magazin ), 2 plicuri cremă Tiramisu ( Dr. Oetker ) şi 2 ceşti cafea ( eventual şi 1 sticluţă esenţă de rom 20 ml ), şi 2 linguriţe de cacao ( pentru ornat ).
Pişcoturile sau blatul de tort se însiropează cu siropul de cafea, crema se prepară ( la "rece", cu mixerul ) conform instrucţiunilor de pe plic şi se întinde pe pişcoturi/blat, iar deasupra se pudrează cu cacao.
Este gata în 10 minute şi e foarte SIMPLU de realizat!
Toate cele bune.
Tort
Ingrediente:
7 oua
2 cani zahar
2 cani lapte
500 ml frisca Hullala
400 gr piscoturi sampanie
esenta vanilie
3 portocale
3 pliculete gelatina Dr oetker (nu din aceea care scrie ca e specila de tort ci una pe care scrie "gelatina fina maruntita alba"
1 cana apa
3-4 linguri cacao Dr Oetker
Preparare:
Se freaca galbenusurile cu 1 cana zahar, se adauga coaja de la portocale, laptele, gelatina care a stat inmuiata intr-o cana de apa rece vreo 10 min. Se pune la foc, se amesteca mereu, nu se lasa sa fiarba. Cand da semne ca vrea sa fiarba se opreste. Se lasa la racit!
Atentie! Crema cat timp se raceste se va mai amesteca din cand in cand evitandu-se a se inghega ca o racitura.
Albusurile se bat cu 1 cana zahar pana se face bezea!
Din aceasta reteta ies 2 torturi! Dimensiunea cratitilor trebuie sa fie exact cat tine un rand de biscuiti! O punga de 400 gr are 4 randuri, 2 straturi are un tort, deci 4 in total! Pe fundul cratitilor se va decupa punga exact de dimensiunea cratitilor. Se aseaza portocale taiate rondele, eu formez o floricica!
Cand s-a racit crema o amestec cu frisca, albusurile si adaug esenta de vanilie!
Se imparte compozitia 2.
Peste portocale se aseaza un strat de crema galbena si intr-o cratita si in cealalta, peste crema se pune un strat de piscoturi inmuiate in lapte rece, deasupra lor se pune stratul de cacao.
Deasupra se aseaza iar piscoturile inmuiate in lapte!
Deci am obtinut 2 torturi identice! Se pun la frigider, se pot servi in 4 ore! Se da cu cutitul pe marginea cratiti si se rastoarna f bine pe platou!
Tiramisu - Tort fara cuptor
Ingrediente
200 g biscuiti, 200 g zahar pudra, 150 g unt topit, 1 fiola esenta de rom, 1 lingura de cacao.crema:600 g branza dulce de vaci, 300 g frisca batuta, galbenus, zahar, 150 g coniac, 300 ml de cafea solubila, 25 g gelatina topita
Mod de preparare
Pentru tiramisu-tort fara cuptor, pe un pat de 200 g biscuiti macinati, amestecati cu 200 g zahar pudra, 150 g unt topit, 1 fiola esenta de rom, 1 lingura de cacao, se pune o crema facuta din: 600 g branza dulce de vaci, pasata si amestecata cu 300 g frisca batuta si galbenus frecat spuma cu zahar si 150 g coniac. Dupa aceea, amestecam cu 300 ml de cafea solubila, 300 g zahar si 25 g gelatina topita. Dupa ce am pus inelul de carton la patul de biscuiti, punem crema de branza amestecata cu gelatina, apoi lasam timp de o jumatate de ora la rece
Mod de servire
Tiramisu-tort fara cuptor se serveste ornat cu frisca si ciocolata.
Cel mai simplu pentru tine acum ar fi sa cumperi blatul creme si frisca. tot ce trebuie sa faci e sa le amesteci cu mixerul si sa ornezi tortul