Sotia mea il pregateste in punga, la cuptor cu un pic de apa si condimente. Pestele mic il pregateste in tigaie dar cu pielita. Daca-i tigaie QuanTanium sau Regis Stone nu se prinde nimic de ea.
Înainte pui pe o farfurie făină de grâu sau făină de porumb și pui peștele pe ea ca să acoperi pielea.
Nus bucatar, vorba cuiva pe aici, dar am citit una alta si am asa idee cam ce se face, ce gressc mai toti oamenii, de ce bucatarilor le ies toate alea si voua acasa mai nimic.
Regula nr 1 si cea mai importanta este sa pui tigaia la foc,o lasi sa se inchinga bine, apoi pui ulei in ea, lasi sa se inchinga bine uleiul, iar cand toate is incinse, atun ci adaugi carnea, ce faci tu acolo.In felul asta nu o sa se mai lipeasca de tigaie, chiar de tigaia nu-i de calitate f buna.
In rest is povesti. Poti sa pui faina pe peste, dar daca pui pestele ala cu faina pe el in ulei rece iti garantez ca tot se va lipi.
De aia se ia pielea de pe peste.Eu cand fac,adica cand cumpar,de facut nu fac eu iau peste fara piele,pe aici rar gasesti peste cu piele pe el,trebuie sa cauti mult pana sa gasesti.
Ce am zis mai sus am vazut la ceva bucatari ce vorbeau despre tigai, cratite, cum se gateste in ele, logic asa si este daca stai sa te gindesti.
De aia cartofii la fastfood nu se lipesc de nimic, is bagati in ulei incins, cand ating uleiul imediat se si intaresc acolo si apoi nu se mai pot lipi.
Am incercat si eu cu oua si asa este, nu se mai lipeste daca tigaia si uleiul is incinse bine.
Ideal ar fi sa invesesti intr-o tigaie buna.
Sau sa tii seama de anumiti pasi.Sau iti spun cum fac eu.Incazesc tigaia, pun uleiul care trebuie si el.Am invat un truc de pe yutube in legatura cu temperatura ideala de prajire.Bag coada unei linguri de lemn. Atunci cand uleiul face bulbuci in jurul ei.Atunci pun preparatul.Pentru a intoarce folosesc un cleste de lemn.
De obicei (din experinta propie) se prinde din cauza tigaii, temperaturii nepotrivite a uleiul.
Uneori mai gatesc la gril sau la cuptor! Nu doar peste, regulil sunt acelasi,
Cred ca-l misti si intorci de prea multe ori, e suficient sa-l introci o singura data, ai rabdare.
Nu sunt bucatar, sunt mai mult "gospodin" cum se spune in termeni populari.
Cu toate ca fac rar pestele la tigaie, ce am observat eu este ca o foarte mare diferenta o face temperatura, daca pestele este "la temperatura camerei" atunci sansele sa se lipeasca de tigaie si sa se desprinda pielea sunt mult mai mici.
In general eu bag pestele in "baiț" sa nu fie gustul asa puternic si apoi il fac la cuptor cu legume, uneori in folie. (mulți nu il baga in baiț, depinde de persoane).
anonim_4396 întreabă: