Ingrediente pentru circa 14 - 16 prajituri:
25 gr. faina,
2 albuse,
75 gr.zahar,
25 gr. de amidon,
1 plic de vanilie ( 1/2 de lingurita ),
1 lingurita de ulei de migdale ( merge si alt fel de ulei )
Se incalzeste cuptorul la 180 °C.
Se bat albusele spuma cu putina sare.
Se incorporeaza zaharul cu faina cernuta impreuna cu amidonul si vanilia.
Se adauga uleiul de migdale ( sau ulei ).
Se amesteca bine compozitia si se aseaza doua lingurite din ea pe hirtie de copt pe care ati desenat 2 cercuri cu un diametru de cca 8 cm. Stratul tb sa fie foarte subtire.
Se coc 8-10 minute sau pina cind marginile cercurilor de aluat incep sa se coloreze.
Dezlipeste prajiturile pe rind de pe hirtie, aseaza deasupra ravasul din hirtie subtire si inpaturit...
Indoiti discul de biscuite pe jumatate si apoi il asezati pe marginea unui castronel ca sa se intareasca asa indoit aproape in 4.
Dca vrei sa devina iar moi ( pentru ca se intaresc si sunt crocanti cind sunt reci ) ii mai puneti la cuptor citeva minute, se vor inmuia imediat.