| Battery a întrebat:

vreau sa fac ciorba de legume (cartofi, morcovi, telina, radacina de patrunjel, fasole verde, mazare, varza, ceapa) dar nu stiu cum. Nu vreau sa fac ingrosala la ea si vreau sa o termin cu bulion insa ce as putea face sa aiba gust bun? Ce sa mai pun? Nu pun carne ca sunt vegetariana.

Răspuns Câştigător
| naoko a răspuns:

Ingrediente:
Pentru 10 portii:
2, 5 I apa,
200 g morcovi,
100 g telina,
50 g patrunjel-pastîrnac,
150 g ceapa,
500 g cartofi,
150 g ardei gras,
150 g dovlecei,
150 g fasole verde fiarta,
250 g varza albă,
500 g rosii,
1 leg. verdeata,
200 g smintina,
2 oua,
4-5 g sare de lămîie,
100 ml ulei,
sare, după gust.


Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala si se taie marunt, legumele se curata, se spala si se taie cuburi, fasolea verde se scurge din conserva si se trece printr-un jet de apa rece, prin strecuratoare, rosiile se spala si se taie sferturi, verdeata se curata si se taie mărunt.

Morcovii, telina, patrunjelul si pastirnacul se inabusa in ulei cu adaos de apa, timp de cca 15 minute. Dupa inabusire se completeaza cu apa de fierbere, se adauga apoi ceapa si celelalte legume (fara roşii si fasolea verde). Se continua fierberea, iar când legumele sint aproape fierte se adauga rosiile si fasolea verde.

Din galbenusuri si smintina se formeaza sosul pentru dres (liezonul), care se bate bine si se adauga in vasul cu ciorba, spre sfirsit, continuind fierbarea, inca 5-10 minute.

Se potriveste gustul de sare, se dizolva sarea de lamîie si se adauga in compozitie, se amesteca si se retrage de pe foc. Apoi gata. Funda?