Buna draga Alina e foarte simplu, se gasesc creme la plic cu diferite arome, cumperi si frisca, si le prepari la rece cu lapte, iar pentru ornat, lasi imaginatia sa te conduca, il poti decora si cu fructe, mandarine, kiwi, si nu vei da gres, eu asa fac de fiecare data mult succes
Eu fac in fiecare an de Revelion o reteta de tort exotic. Este un tort foarte bun si are un aspect placut; in fiecare an a placut invitatilor.
Reteta este urmatoarea:
TORT EXOTIC
Ingrediente: 13 oua, 18 linguri de zahar, 1 pliculet vanilie, 1 pliculet gelatina, 8 linguri faina, 1 cana lapte, 1/2 kg frisca Hulala ( la cutie ), 1 compot de ananas, 1 kg portocale (sa aiba cam aceeasi marime toate), 2 bucati kiwi.
Preparare:Blatul se prepara din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri faina, 4 linguri apa, putina sare. intr-un vas de plastic (uscat) se bat cele 8 albusuri pana se intareste spuma (dar nici prea mult-se poate branzi). Frecam galbenusurile (8) cu zaharul (8 linguri) si se pun treptat peste spuma de albusuri, continuand sa batem. adaugam apa (4 linguri) si sarea (un praf de sare). Pana aici totul se batea cu telul.Se amesteca usor faina treptat, de jos in sus in vas, in albusul batut spuma, cu o lingura de lemn.
Crema:5 oua intregi, 10 linguri zahar, 1 praf vanilie, 200 ml. Se amesteca toate la rece iar apoi amestecul se fierbe pe abur ( sau la foc MIC!) pana se ingroasa. Se ia de pe foc crema si se raceste. Se bate frisca dintr-o cutie de 1\2 kg si se tine la rece. Preparatul gelatinei se face astfel : Se pune praful dintr-un plic de gelatina in cantitatea de apa scrisa pe plic si se lasa atat cat scrie pe plic sa se dizolve. Tot pe plic scrie daca se dizolva in apa calda ( calduta) sau rece. Dupa cateva minute ( scrie pe plic cat e necesar sa ramana in apa), se ia vasul cu gelatina si se pune la foc MIC pana se incalzeste doar ( daca se pune la foc mare sau daca incepe macar sa fiarba, nu mai este buna gelatina). Dupa ce s-a incalzit, se pune IMEDIAT in crema déjà preparata, se amesteca, se pune frisca batuta si pastrata la rece si se tine crema tot la rece.
Aranjarea tortului: se captuseste o forma rotunda cu celofan umed ( stropit cu apa) si se aranjeaza felii de portocale taiate rondele pe fundul vasului si pe lateral si kiwi curatate de coaja.
Punem jumatate din crema. Taiem blatul in doua, il insiropam cu siropul de ananas din compot (siropul poate fi amestecat cu 1 plic zahar vanilat).In restul de crema adaugam fructele de ananas taiate egal si turnam totul peste blat.
Deasupra punem a doua parte a blatului si acoperim cu capetele de celofan.Presam putin, sa se umple golurile.Il punem in frigider pana a doua zi. Deasupra tortului se poate pune o greutate potrivita. cand il rasturnam pe platou se fac retusurile necesare. De asemeni se poate orna in continuare cu banane ( dar se orneaza cu bananele doar cu cateva minute inainte de a fi servit, altfel bananele se vor innegri). Se mai poate orna cu frisca, etc.
Daca nu intelegi ceva, imi poti lasa comentarii la raspunsul meu.
Spor la gatit si pofta buna!
Bună! Alina, te rog încarcă acest tort. Rețeta o am de la mama mea și o fac în fiecare an, de Crăciun. http://zinnaida.ro/2010/12/10/tort-ciocolata-retete-culinare/
Uite careva retete :*
Ingrediente si cantitati:
200 g unt
200 zahar pudra
6 galbenusuri
100 g cacao
7 linguri cu apa
100 g zahar tos
2 linguri de pesmet
6 albusuri
Mod de preparare:
200 g unt se freaca cu 200 g zahar pudra. Se adauga pe rand 6 galbenusuri. Separat, se amesteca 100 g de cacao si 7 linguri de apa si100 g zahar tos in baie de aburi.
Se raceste compozitia si se adauga in crema de mai sus. Un sfert din compozitie, 2 linguri pesmet, 6 albusuri batute tari se amesteca si se pun in forma de tort unsa si tapetata.
Dupa ce s-a racit blatul, se imbraca cu crema. Se orneaza cu krantz - se topeste zaharul pe foc si apoi se adauga nucile; se umezeste un fund de lemnsi se rastoarna compozitia; dupa ce s-a racit, se piseaza cu o sticla.
8 oua pentru blat
200 grame de faina
50 grame de cacao
250 grame de zahar
1 baton de vanilie
zeama de lamaie
150 ml rom
3 oua pentru crema
4 linguri cu zahar pudra
4 linguri cu faina
6 linguri cu cacao
300 ml lapte
50 grame unt
putina ciocolata din comert
Mod de preparare:
1. Pentru blat: se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, faina si cacao, apoi se pune in forma unsa si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit.
2. Intre timp, se prepara siropul: 250 grame de zahar se fierb 10 minute cu 1 ½ pahar cu apa, se ia de pe foc si se adauga ½ baton de vanilie, ½ lingura cu zeama de lamaie si 150 ml de rom.
3. Dupa ce s-a racit, se taie blatul in doua sau in trei si se insiropeaza bine.
4. Se unge fiecare foaie cu crema preparata astfel: se bat ouale intregi cu zaharul pudra, se adauga faina, cacao si ciocolata, apoi laptele fierbinte, si se fierbe pana se ingroasa.
5. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu untul frecat spuma. Se imbraca apoi cu crema si se orneaza cu ciocolata rasa.Asta ii tort cu ciocolata.Ingrediente si cantitati:
200 g unt
200 zahar pudra
6 galbenusuri
100 g cacao
7 linguri cu apa
100 g zahar tos
2 linguri de pesmet
6 albusuri
Mod de preparare:
200 g unt se freaca cu 200 g zahar pudra. Se adauga pe rand 6 galbenusuri. Separat, se amesteca 100 g de cacao si 7 linguri de apa si100 g zahar tos in baie de aburi.
Se raceste compozitia si se adauga in crema de mai sus. Un sfert din compozitie, 2 linguri pesmet, 6 albusuri batute tari se amesteca si se pun in forma de tort unsa si tapetata.
Dupa ce s-a racit blatul, se imbraca cu crema. Se orneaza cu krantz - se topeste zaharul pe foc si apoi se adauga nucile; se umezeste un fund de lemnsi se rastoarna compozitia; dupa ce s-a racit, se piseaza cu o sticla. Sper ca te-am ajutat :*Succes?