Cel mai bine pui branza proaspata, de vaca. Stiu ca si eu am incercat cu altceva, si nu au iesit asa buni, ba mai mult se si sfaramau
Branza dulce de vaca, si trebuie sa fie proaspata. De aia si zice acolo proaspata, ca nu poate sa stea multa vreme fara sa se amareasca sau sa capete alt gust mai rau.
Eu fac si trebuie branza de vaci vezi ca gasesti la pahar de la Bucovina, 500gr. parca e 5 sau 6 lei.Nu prea merge cu cas, daca nu ai, fa si tu cu cas.Succes.
Nu trebuie neaparat.
Uite o reteta Papanasi de brasov
Ingrediente:
½ kg brânza de vaci,
¼ kg faina,
2 oua întregi,
1 linguriță bicarbonat,
1 linguriță zahar,
½ linguriță sare.
Se dizolva bicarbonatul intr-o lingura de lapte călduț, apoi se formeaza o coca amestecand totul intr-un vas. Se framanta bine un aluat, 10-15 minute, apoi se fac gogosele nu prea mari, care se aseaza pe o planseta presarata cu faina. Se acopera cu un servet si se lasa sa creasca o ora, la căldura. Se formează in mijlocul fiecărei gogoșele câte o gaura, apăsând cu degetul înmuiat în faina. Se prăjesc în untdelemn încins, întâi la foc repede, apoi mai încet, pentru a le pătrunde bine. Se servesc calde, cu smântâna pe deasupra sau numai cu zahar vanilat.
Succes!
anonim_4396 întreabă: