Preparare aluat pufos de pizza: se freaca drojdia cu zaharul, se adauga 100 ml lapte caldut, 120 g faina, se amesteca si se lasa 15 minute la loc cald sa creasca, acoperit cu un prosop curat. Se adauga apoi restul de lapte, oul, untul topit, faina si se framanta 5 minute. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul, intr-un lighenas presarat cu faina si acoperit cu un prosop curat.
O intinzi, pui pe ea ce vrei si gata.
Pofta buna!:*
Buna!
PIZZA CU AFUMATURA
Pentru aluat ai nevoie de:
1ou,1/2 pachet de margarina, drojdie atat cat ai(dizolvata in circa 50 ml lapte caldut), faina cat cuprinde.
Din toate acestea faci un aluat.Il lasi la crescut 30 de minute.In tava intinzi o foaie de 1 cm grosime.
Pentru umplutura:
300 grame de salam asortat, 100 grame de slaninuta afumata, 200 grame de cascaval, 1 cutie de ciuperci, suc de rosii, condimente(Kotanyi-Pizza), 3 oua batute.
Cum procedezi:Tai bucatele salamul, slaninuta si cascavalul, adaugi ciupercile, sucul de rosii si condimentele speciale.Amesteci pana ce compozitia se omogenizeaza.Compozitia o intinzi peste aluat si torni deasupra ouale batute.Lasi sa se coaca aproximativ 20 de minute.Cand e gata, presari cascavalul ras!
Pofta mare!
Te pup dulce!
Un plic de drojdie se freaca cu o lingurita de zahar,un ou,o ceasca apa calduta, o lingura ulei de masline daca ai sau obisnuit, un praf de sare, un catel de usturoi pisat, busuioc sau oregano proaspat sau uscat dau o aroma puternica si delicioasa blatului.Eu las sa creasca doar pana pregatesc restul de ingrediente pentru ornare.Este suficient de pufos asa ca doar nu vrei sa faci cozonac! Pofta buna!:-):-):-):-)
LisaJulie întreabă: