Bună!
Orezul NU se poate fierbe înainte deoarece vei obţine "pilaf", nu sarmale
Dacă doreşti ca sarmalele să fie mai "pufoase", atunci orezul se poate călii împreună cu ceapa ( până devine "sticloasă" ), iar la sfârşit se poate adăuga bulion ( sos de roşii ) după care îi dai un clocot SCURT de 5 minute!
Apoi, după ce se răceşte compoziţia, se adaugă carnea tocată şi condimentezi.
De asemenea, SECRETUL este ca respectiva compoziţie să NU fie prea vârtoasă!
Dacă este prea consistentă, se mai adaugă bulion, apă sau ulei - până obţii o compoziţie potrivită/omogenă.
După ce "împachetezi" sarmalele, le pui într-o cratiţă şi pui apă cât să le acopere.
Când fierbi sarmalele, ele se fierb "sub capac" şi NU le fierbe prea tare!
Guşti compoziţia unei sarmale ( de deasupra ) ca să vezi când este fiert orezul - dar NU prea fiert - apoi le iei de pe foc şi le laşi să se răcească, dar ACOPERITE cu capac!
Astfel, orezul se va "umfla" ( absorbind apa rămasă ) şi vei obţine sarmale "pufoase
Toate cele bune.
Pai eu zic ca n-ar avea nimic daca fierbi orezul inainte...dar problema va fi ca daca fierbi separat ceapa, carnea..Nu vor mai avea aroma aceea... Orezul este in mare cantitate in sarmale, asa ca el va trebui sa fie cel mai aromat.
Dar merita sa incerci, nu cred ca va fi o problema.
Succes! Daca mai ai nevoie de ajutor imi poti spune!
Buna,
orezul se caleste cu ceapa si nici nu se foloseste prea mult orez ca doar nu sunt sarmalute de post! Dar ca sa iasa sarmalele mai "pufoase" inauntru asa cum vrei tu, nu orezul conteaza ci carnea. Daca folosesti o carne de pulpa de porc de exemplu, atunci carnea din sarmale o sa fie legata si tare. Incearca fleica de porc, citeste putin aici, poate ti-am fost de folos
http://preparatedevis.blogspot.com/2013/02/sarmale-in-foi-de-varza.html
Da pai eu pana acum caleam orezul cu ceapa dar voiam sa incerc si altfel, mersi oricum pentru sfaturi
De fiert in nici-un caz ti se va desface si vei face pilaf, eu zic calit orezul.reteta pe care o prepar si eu http://www.gandul.info/......f-10388999 bafta