Gelatina nu are gust, culoare sau miros...gelatina are doar rol de legatura intre ingrediente. poti sa o folosesti cu succes, fara gelatina frisca se prabuseste dupa scurt timp si tortul tau o sa fie un fiasco
La tortul diplomat nu prea ai cum sa elimini gelatina. Asta e ceea ce il face sa stea drept si... gelatinos. Renunta, mai bine fa o alta prajitura.
Este gelatina pentru prajituri oricum pentru a o folosi se lasa la inmuiat cateva ore in apa si apoi folosesti asa moale da se pune in cantiate ff mica de apa
Dizolva gelatina in apa conform retetei si adaug-o in crema tortului. Nu va mai mirosi cu siguranta. Nu ai alta aternativa - poti doar sa schimba doar firma care fabrica gelatina.
In cofetarii exista alternative, precum :
-agar agar - un derivat din alge de mare;
-pectina - ce provine din mere sau citrice sau guma guar, derivata din tot felul de boabe.
CodrinValentin întreabă:
LisaJulie întreabă: