anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

vreau sa fac tort diplomat si in reteta apare gelatina. Intrebarea mea e ce sa fac cu ea sa nu miroasa asa rau, ca nu-mi vine sa o folosesc? Ce as putea folosi in loc de gelatina? Multumesc.

10 răspunsuri:
| JayLeno a răspuns:

Gelatina nu are gust, culoare sau miros...gelatina are doar rol de legatura intre ingrediente. poti sa o folosesti cu succes, fara gelatina frisca se prabuseste dupa scurt timp si tortul tau o sa fie un fiasco happy

| psiholoaga a răspuns:

La tortul diplomat nu prea ai cum sa elimini gelatina. Asta e ceea ce il face sa stea drept si... gelatinos. Renunta, mai bine fa o alta prajitura.

eileen
| eileen a răspuns:

Poti folosi gelatina praf, nu are miros, este ok!

| mioara a răspuns:

Se pune la baimarin[ se topeste in apa calda]

| alexam a răspuns:

Gelatina e super ok - nu are miros, foloseste-o linistita!

| Selena a răspuns:

In loc de gelatina poti pune frisca, sau niste fructe

| luminitagrigoriu a răspuns:

Este gelatina pentru prajituri oricum pentru a o folosi se lasa la inmuiat cateva ore in apa si apoi folosesti asa moale da se pune in cantiate ff mica de apa

| loredanarotariu a răspuns:

Dizolva gelatina in apa conform retetei si adaug-o in crema tortului. Nu va mai mirosi cu siguranta. happy Nu ai alta aternativa - poti doar sa schimba doar firma care fabrica gelatina.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Bună.
Prepară așa cum este rețeta.
Pentru a scăpa de acel miros de gelatină adaugă 3 pliculețe de zahăr vanilat și așa este combătut mirosul neplăcut.
Un tort diplomat reușit și poftă bună.
Pa, pa.

| Iulianaiuliiulianaiuli a răspuns:

In cofetarii exista alternative, precum :

-agar agar - un derivat din alge de mare;

-pectina - ce provine din mere sau citrice sau guma guar, derivata din tot felul de boabe.