Http://www.haisagatim.ro/2009/04/prajitura-rapida-cu-crema-si-fructe.html sau intra pe blog AMALIA si gasesti acolo multe prajituri rapide:)succes
Buna! stiu o prajitura foarte interesanta care o sa te surpinda cat e de buna la cat de simplu se preparaIngrediente prajitura
300 g faina
50 g zahar
200 g ciocolata
100 g miez de nuca
100 g miere
un ou
100 g unt
250 g lapte
un plic zahar vanilat
un varf de cutit sare
MOD DE PREPARARE
Topiti intr-un vas ciocolata, adaugati zaharul, mierea, miezul de nuca sfarmat si untul.
Luati vasul de pe foc, lasati 20 de minute sa se raceasca, apoi adaugati oul, laptele, zaharul vanilat si sarea si omogenizati bine.
Puneti apoi faina, putin cate putin, amestecand incontinuu.
Turnati amestecul obtinut intr-o tava mai inalta si coaceti prajitura la foc potrivit, circa 45-50 de minute.
Pofta buna!
(SPER CA TE-AM AJUTAT)
Ceva simplu- fara coacere!
iei niste piscoturi si le aranjezi in forma sau pe farfurie. le inmoi cu putina visinata sau lichior de ce vrei tu si cafea. peste ele pui o crema din branza dulce, 1-2 oua, zahar vanilat. apoi mai pui un strat de piscoturi si iar crema. la final, presari cacao peste ultimul strat de crema si gata!
acesta este gustosul tiramisu pe care il pui la frigider cum ai vrut tu!
Tiramisu
Sugestie de prezentare
Reteta trimisa de:
Emilia Sp.
Descrierea retetei:
Reteta de prajitura Tiramisu. Se serveste pudrata cu cacao olandeza, mai inchisa la culoare si aromata.
Ingrediente tiramisu:
500 g piscoturi
500 g Mascarpone
350 ml cafea
250 frisca spumoasa
125 ml vin Lacrima lui Ovidiu (Marsala in reteta originala)
4 oua (se folosesc galbenusurile)
150 g zahar
1 lingura cacao olandeza
Modul de preparare a retetei:
1. Cafeaua se face tare, se indulceste si se raceste.
2. Se separa albusurile de galbenusuri. Din albusuri puteti prepara bezele sau chec din albusuri, pentru Tiramisu se folosesc de regula numai galbenusurile. Acestea se pun intr-un castron (preferabil cazanel de arama cositorita), se presara zaharul si se bat spuma. Se inglobeaza si vinul. Se pune cazanelul pe un vas cu apa fierbinte si se continua baterea cremei cu mixerul, pana cand se ingroasa ca un aluat de clatite.
retete-mancare.ro: Puteti prepara mai multa crema si servi restul drept crema Zabaglione.
3. Se freaca Mascarpone sa nu aiba cocoloase. Se amesteca in ea crema de galbenusuri si se omogenizeaza. Se adauga frisca batuta spuma, amestecand incet cu telul, de jos in sus, pentru a se pastra spuma. Se pot adauga si 1-2 albusuri, batute intr-un vas curat, spuma tare.
4. Se ia un vas Yena sau o tava si se aranjeaza prajitura Tiramisu: se pune un strat de piscoturi inmuiate 1-2 sec in cafea, apoi un strat de crema. Ultimul strat trebuie sa fie de crema. Se pune 1 lingura de cacao intr-o sita de ceai si se presara prajitura Tiramisu cu cacao.