Buna dimi crema de zahar ars, te incanta ideea?
Lapte de vaca 1 l
Zahar 250 g + 3 linguri in plus
Oua 7 buc
Esenta de vanilie 1 buc adica o fiola
Se fierbe laptele si se lasa sa se raceasa. Daca vreti sa-l raciti
rapid, puneti castronul cu lapte intr-un castron mai mare cu apa rece si schimbati de 2-3 ori apa.
Intr-un vas din sticla termorezistenta se distribuie uniform 3 linguri de zahar. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu.
Se amesteca cate putin zaharul pana se topeste uniform toata cantitatea si compozitia are culoare maroniu deschis.
Se stinge focul sub zaharul ars si cu o lingura se distribuie uniform caramelul pe peretii vasului.
Se lasa 10-15 min sa se intareasca.
Intr-un vas adanc se bat 7 oua, se pregateste zaharul si esenta de vanilie.
Cu mixerul sau cu telul se amesteca bine compozitia.
Se adauga laptele racit si se ameteca cu telul.
Se toarna compozitia in vasul cu peretii caramelizati.
Intr-o tava mai mare de cuptor(suficient de mare ca sa incapa vasul cu crema) se toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de crema. Este foarte bine sa respectati acest pas, altfel crema poate sa se coaca prea mult prin parti si la fund, si are o textura poroasa.
Se pune tava cu apa si vasul in ea la cuptor pentru 20-30 de minute.
Cand compozitia are culoare galben-maroniu se scoate din vasul cu apa, respectiv din cuptor.
Vasul cu crema de zahar ars se lasa sa se raceasca bine, apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru servire, se taie atent bucati uniforme si se toarna caramelul peste ele.
Pofta Buna! acum ca e cald, merge o crema de zahar de la rece
o poti incerca pe asta, si cu siguranta nu vei da gres ai putea sa faci salam de biscuiti si nu trebuie nici fierbere, nici cuptor, cumperi un kg de biscuiti, cacao, stafide s-au rahat, daca ai mez de nuca e si mai bine, si fulgi de cocos s-au miez de nuca macinat, prepararea e foarte simpla, zdrobesti biscuitii, faci un sirop din apa, lapte, compot ce vrei tu, si zahar, adaugi esente, coaja de portocala rasa daca ai, la cantitatea de biscuiti iti trebuie cam 400 de gr apa(sirop) adaugi acest sirop in biscuiti faramati, si lasi sa se moaie, dar vezi sa nu se moaie de tot, se pot lasa si bucatele mici de biscuiti, intelegi?, dupa ce ai facut aceasta compozitie, adaugi 2 linguri cacao, stafide s-au bucatele mici de rahat, si esentele, dupa ce ai amestecat toate astea, sa ai ciolofan pregatit, tai bucati de ciolofan, si pui compozitie pe ciolofan cat sa rulezi un baston mai marisor in forma de salam, le dai la rece, apoi tai bucati si le dai prin nuca de cocos s-au nuca pisata ce ai tu, sunt ingrediente multe, dar nu e complicat deloc, papa si succes
Reteta foarte simpla si gustoasa:Chec la cana la microunde:Ingrediente
(pentru o cana)
4 linguri rase faina
4 linguri rase zahar
2 linguri cacao neagra
1/2 lingurita praf copt
1 ou
3 linguri lapte
3 linguri ulei
Mod de preparare
Se amesteca intr-o cana ingredientele uscate, apoi se adauga oul, laptele si uleiul si se mesteca bine.
Se introduce cana in cuptorul cu microunde si se coace la 3 minute. Daca faceti doua cani le coaceti pe rand.
Se desprind marginile cu un cutit si se extrag checuletele din cana.Canile arata cam ca dupa razboi, dar astea-s riscurile meseriei.
Se taie felii checul.Se poate glazura cu ciocolata topita, gem, finetti, etc. Eu nu le-am pus nimic fiindca mi s-au parut destul de bune si-asa.
Pai am niste idei:salam de biscuiti, salata mexicana sau orientala, sau o simpla si gustoasa salata de fructe. sper ca ti-am fost de ajutor
Eu iti recomand sa te uiti pe acest sait la categorie care te intereseaza http://www.e-retete.ro/
Buna
Ce zici de niste...clatite :x
Uite un site cu reteta:
http://www.cevabun.ro/clatitele/
Sper ca te-am ajutat :)
Uite cateva exemple. Arata foarte bine...
http://www.bucataras.ro/retete/biscuiti-rapizi-cu-cereale-7496.html
http://www.culinar.ro/......42/2/9842/
http://gastronomie.ele.ro/Clatite_cu_crema_de_ciocolata_--r1300.html
funda?