Buna seara! sarmalute de post cu ciuperci, pilaf cu ciuperci, pilaf cu soia, ciorba de ciuperci cu soia, pastai la borcan, piftele cu soia si ciuperci cartofi tocanita, pireuri...toate astea au fost testate de mine in acest post...
o seara buna!
Daca doriti sa pregatiti ceva de post dar nu sunteti foarte hotarata atunci alegeti aceste cornulete de post, fragede si gustoase.
O farfurie cu cornulete de post. Mareste poza
" O farfurie cu cornulete de post. "
Ingrediente
1 pachet margarina
5 linguri apa
1 lingura otet
1 lingurita sare
faina
gem
rahat
nuca
Mod de preparare
Amestecati bine ingredientele pana cand se formeaza un aluat tare si consistent.
Lasati-l cateva minute la crescut apoi impartiti-l in parti egale si intindeti cateva foi.
Intindeti apoi foile si taiati-le in patratele medii pe care asezati fie o lingurita cu gem, fie o bucatica de rahat, fie un sfert de nuca sau gogonele cu nuca rasa si miere.
Coaceti-le la foc mediu aproximativ 10 minute.
Menţiuni
La sfarsit, cornuletele se pot servi ornate cu zahar pudra.
Timp de preparare: 1 ora 15 minute
Complexitate: mica
Tagged with Tagged with : margarina, otet, rahat, nuca
Daca va place dulceata, atunci incercati aceasta reteta de cornulete cu dulceata care este perfecta atat pentru copii cat si pentru adulti.
Un castron de cornulete cu dulceata. Mareste poza
" Un castron de cornulete cu dulceata. "
Ingrediente
1 ou
250 g untura
150 g zahar
2 linguri otet
10 linguri apa
faina
dulceata
zahar pudra sau vanilat
Mod de preparare
Din toate ingredientele (in afara de dulceata) pregatiti un aluat tare pe care lasati-l la frigider minim jumatate de ora intr-un castron sau vas acoperit.
Dupa ce l-ati scos de la frigider, intindeti aluatul in cateva foi si taiati-l in triunghiuri sau patratele peste care puneti cate o lingurita de dulceata fara a o lasa sa se scurga de pe aluat.
Rulati apoi cornuletele cu grija sa nu iasa dulceata si puneti-le intr-o tava unsa cu ulei sau margarina.
Lasati-le pana se rumenesc.
Menţiuni
Aceste cornulete se orneaza cu zahar pudra la final.
Timp de preparare: 1 ora 30 de minute
Complexitate: medie
Tagged with Tagged with : oua, untura, otet. Funda. postat la 6 Martie 2012
anonim_4396 întreabă:
MxR întreabă: