Ciorba de pui:
Ingrediente:
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1/2 radacina de telina sau chiar 1/4 daca e prea mare
1 dovlecel
2 cepe
3-4 cartofi
paste fainoase (teitei, fidea)
1 pui mai mic (sau tacamuri)
3-4 oua
verdeata (leustean, patrunjel, frunze de telina)
bors maggie
sare,
delikat
bulion
ulei pentru calit
Preparare:
Se spala puiul bine si se pune la foc intr-o oala cu apa si un pic de delikat.
separat se curata zarzavatul si se marunteste dupa gust, (pe razatoare sau cu cutitul )se calesc impreuna fara cartofi.
dupa ce a fiert puiul se scoate si se imparte in bucati se pune la loc in oala cu cartofii si zarzavatul calit bine (zarzavatul trebuie sa fie inmuiat ca un sos fara bulion)se lasa sa fiarba si cartofii apoi se adauga pastele fainoase.
Dupa ce au fiert se adauga borsul amestecat inainte intr-o cana cu putina apa calduta. Si apoi bulion care se da o data in clocot.
La sfarsit se bat ouale dupa ce ai stins focul si se pune verdeata.
Sare sau delikat se adauga dupa gustul fiecaruia si preferinta lui la sfarsit dupa ce ai pus borsul deoarece borsul maggie contine si el un pic de sare si delicat.
P. S. frunzele de leustean si telina dau un gust placut oricarei ciorbe.
Mentiuni:
Se serveste si calda si rece deoarece carnea de pui nu e grasa
Timp Preparare: 1 h 20 '
Complexitate: medie
Ciorba de vita:
Timp de preparare:
1 ora si 3 (complexitate redusa)
Ingrediente:
Carne de vita taiata in bucati
1 Morcov
1 Ceapa nare
Telina
1 ardei gras
Bors
Sare
Leustean
Ou
Mod de preparare: Carnea se spala, se da in clocot cu putina sare, apoi se schimba apa, se aduna spuma, cand carnea este pe jumatate fiarta, se adauga morcovul, telina, ceapa, ardeiul gras tocate marunt. Cand s -au fiert legumele si carnea se adauga sucul de rosii (sau rosiile tocate marunt). Spre final se aduga borsul si se da in fiert, dupa care se adauga oul batut. Cand se opreste focul se adauga leusteanul proaspat tocat si se acopera.
Sunt fff gustoase, le-am gasit acu` 2-3 luni pe net si sunt pref. mele!
Trebuie incercate!
Http://www.gustos.ro/retete-culinare/borsuri-si-ciorbe/ciorba-de-vita.html ( ciorba de vitel :) ) ...http://dieta.romedic.ro/reteta/Ciorba_de_pui_taraneasca_0189.html ( ciorba de pui taraneasca ) e mai buna asta :D
Ingrediente:
1-2 bucati piept pui,
2 morcovi,
1-2 ceapa,
1 radacina de patrunjel,
1 telina mica,
200 g smantana,
2 oua,
3-4 catei usturoi,
1 legatura patrunjel,
sare,
otet sau lamaie pentru acrit,
Preparare:
Pieptul de pui se pune intreg, la fiert in apa. Se ia spuma, iar cand nu se mai produce spuma se adauga legumele curatate si taiate in bucatele mari.
Se lasa la fiert pana se inmoaie, se scot din zeama care au fiert; pieptul de pui se taie fasii subtiri si se pune in zeama ramasa iar legumele se paseaza sau se trec prin site, se adauga si ele in oala.
Se mai lasa 5 minute, pana dau in primul clocot. Ouale se bat bine cu smantana, se adauga un polonic cu supa. Se adauga apoi in oala si se amesteca bine.
Usturoiul se piseaza si se adauga in oala. Se adauga sare si otet dupa gust (otet se mai poate adauga in momentul serviri, in farfurie). Oala se ia de pe foc si se adauga patrunjelul tocat fin.
Ciorba.
De pui.Se spala bucatile de pui si se pun la fiert intr-o oala mai mare(doua pulpe superioare, doua aripi, depinde cata apa pui). Cand aproape au fiert se pune zarzavatul taiat mai mic sau dat pe razatoare(morcov, telina, o ceapa, ardei, se pot pune si dovlecei sau putina fasole verde, unii pun si cartofi sau mazare). Dupa ce fierb putin pui doua rosii.Se acreste cu bors pe care-l fierbi inainte in alta oala si-l torni in ciorba.La sfarsit se pune patrunjel tocat si daca vrei putin leustean.Se poate sa nu pui bors si sa acresti cu lamaie in farfurie.De vaca se face la fel, dar vaca fierbe mai greu.Iti recomand manzat(tot vaca e)sau vitel.Sarea se pune dupa ce s-au fiert legumele.
1 pui(se portioneaza si se pune la fiert, apoi se lasa in ciorba doar aripile, gatul cu restul se poate face o tocanita sau se pot pune in tava la cuptor cu legume, cartofi., sau se poate face un pilaf etc.)
1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1 ardel verde, 1ceapa, 1 radacina mica telina
taitei de casa
bors de putina sau bors magic daca nu ai altfel
sare
verdeata
Radacinoasele se curata si se taie cubulete. Ceapa se toaca marunt, la fel si ardeiul.
Dupa ce se spumuieste carnea, se mai da un clocot bun, apoi cum am scris mai sus se lasa doar aripile, gatul, spatele, restul se scot si le pregatesti pentru felul2.Se adauga toate legumele, se lasa sa fiarba, iar aproape de final se adauga taiteii de casa. Se sareaza, se adauga borsul, se mai lasa 5 minute si se inchide. Apoi se adauga patrunjel verde tocat si leustean.
E delicios! Pofta buna!
anonim_4396 întreabă:
yournameplease întreabă: