* 400 gr penne
* 300 gr ciuperci
* 200 ml smantana
* 1 ceapa
* 1 catel de usturoi
* parmezan ras
* oregano
* sare
* piper
Punem la fiert pennele in apa cu sare si putin ulei.
Tocam marunt ceapa si usturoiul.Ciupercile le taiem feliute.
Intr-o cratita punem putin ulei in care calim ceapa si usturoiul.Cand sunt gata adaugam ciupercile si amestecam din cand in cand (sa nu se lipeasca) pana sunt bine prajite. Adaugam sarea, piperul si oregano si mai lasam la prajit. cand sunt gata, punem smantana si lasam sa mai fiarba 3-4 minute.
Intre timp,cand sunt gata fierte pennele,le scurgem si le dam printr-un jet de apa rece.
Cand sosul este gata, punem in cratita pennele scurse de apa, 3 linguri de parmezan si mai lasam pe foc 2 min amestecand incontinuu.
La servire mai putem adauga parmezan ras.
Buna! Poti sa incerci reteta mea: tai un piept de pui bucatele mele si il prajesti in putin ulei. Fierbi pastele penne 250 gr, adaugi puiul prajit, sunca taiata, cascaval ras, ciuperci taiate din conserva si un pahar de smantana si se presara cu oregano. Amestecul se pune intr-un vas la cuptor. Pofta buna!
draguta_6390 întreabă:
annahandball întreabă: