Ardeii kapia sau gogosarii mari, carnoase, coapte, se curata de ciot (miez) si samburi, se taie felii.
Se curata si se taie cateva catei de usturoi (dupa gust) si se preseaza ca pentru mujdei.
Ardeii si usturoiul se pun intr-un borcan. Daca se doreste mai dulce, se pot amestec cu miere /zahar, dupa gust.
Se toarna amestec + otet alimentar 1:1, pana ce se acopera amestecul din borcan + 3-5mm.
Se pune capacul pe borcan si se tine la racoare /frigider.
Dupa o zi (dar nu mai mult de o saptamana) se poate consuma ca muratura sau garnitura.
La vremea asta ardeii sunt scumpi si nu prea au gust. Cand este timpul lor sunt buni. Nu am auzit de usturoi la ardei copti.
Pai, ardeii kapia copti. Si separat pregatit un,, sos" din apa, otet (ceva mai mult), cateva picaturi de ulei si usturoi, daca vrei tu. Cand mananci inmoi ardeii in amestecul ala. Au un gust genial in felul asta!