Buna am Sa-ti dau o reteta Proprie e delicioasa eu o fac mereu.
Ai nevoie de: 700-800g Piscoturi, 800 ml Lapte, 2 pliculete De budinca de ciocolata si 2 pliculete de budinca de vanilie sau dupa gust ce budinca iti place tie, Mai ai nevoie de Frisca Hulala si o ciocolata amaruie.
Mod de preparare: Ai nevoie de o tava intinsa pe care asezi piscoturi inmuiate in lapte. Laptele sa fie rece nu cald. Apoi prepari primele doua pliculete de budinca si asezi budinca peste piscoturile din tava. Apoi din nou inmoi piscoturi in lapte si le pui in tava peste budinca. Apoi prepari al doilea strat de budinca si il pui peste piscoturi. Apoi acoperi din nou cu piscoturi.
Pasul 2: Bati frisca cu mixerul si o intinzi peste piscoturi.
Apoi poti sa razi ciocolata amaruie pentru decor!
O prajitura simpla si rapida pe care o fac eu, cu piscoturi ( un pachet iti trebuie din ala mai mare).
Insiropezi rapid piscoturile in ceai de fructe de padure caldut spre rece ( doar le pui in ibric si le scoti, nu le tii acolo), le asezi pe o tava ca prim strat, pui deasupra lor crema cu vanilie de la Dr. Otker pentru cresmnit ( se face in 3 minute cu lapte rece la mixer), pui al doilea strat de piscoturi insiropate si deasupra frisca ( tot praf de la Dr. O sau de care vrei tu) sau o glazura de ciocolata.
La mijloc peste crema poti pune si bucati de ananas din compot.
Se da la rece si intr-o ora se poate taia.
Iti ia 20 de minute s-o faci si e un desert usor.
Bună!
Vezi diverse reţete cu pişcoturi la linkul :
http://retete.flu.ro/retete-recomandate/piscoturi/
http://www.teoskitchen.ro/2008/02/prajitura-cu-piscoturi.html
http://www.petitchef.ro/retete/piscoturi
http://www.retetepentrutine.ro/retete/6-prajituri/489-piscoturi.html
http://www.teoskitchen.ro/2011/12/reteta-mea-preferata-cu-piscoturi.html
http://www.haisagatim.ro/2011/02/prajitura-rapida-cu-piscoturi-si.html
http://www.dulciurifeldefel.ro/reteta-mea-preferata-cu-piscoturi/
Toate cele bune.
Umezesti piscoturile cu sirop din compot, pui nutella si iar piscoturile. e foarte simpla si buna.
Cand o faci? ca tu vrei caine fioros sa te dai mare in cartier. Acum esti si bucatar?
Stau la curte am nevoie de un caine de paza.
De asta caut caine agresiv pentru paza.
Si nu m-am hotarat inca ce caine sa-mi iau.
Si apropo sa stii ca-mi place sa gatesc.
Si stiu multe retete gustoase.
Daca tu ai o parere proasta in privinta mea e treaba ta!
Ai scris in 3 intrebari ca vrei caine pentru apartament, acum cica stai la casa.
Vroiai caine sa impuna respect maidanezilor si altora cand iesi cu el la plimbare. Acum vrei caine de paza.
Poate iti place sa gatesti, dar ma indoiesc, daca spui minciuni inutile.
Parerea mea e tot aia si e treaba mea
Bună!
CHEC-TIRAMISU
300 g. pişcoturi, 300 ml. cafea tare rece, 50 ml. lichior de cafea sau lichior-cremă de whisky ori ciocolată, 4 ouă, 200 g. zahăr, 500 g. mascarpone sau brânză dulce de vaci, 200 ml. smântână pentru frişcă sau frişcă lichidă, 100 g. ciocolată cu lapte sau amăruie.
Se amestecă lichiorul şi cafeaua şi se înmoaie pişcoturile, se tapetează cu pişcoturi fundul şi marginile unei forme de chec îmbrăcate în folie alimentară şi se dă la rece.
Se separă ouăle. Se pun gălbenuşurile şi zahărul într-un castron şi se bat cu telul la bain-marie până se obţine un amestec cremos. La final se bat deasupra unei băi de apă rece, apoi se adaugă mascarpone şi se amestecă totul foarte bine. Se bate frişca şi se încorporează în cremă.
Se toacă mărunt ciocolata, sau se dă pe răzătoare şi se adaugă în cremă.
Se toarnă jumătate din cremă în forma tapetată cu pişcoturi. Pe mijloc se aşează pe lung câteva pişcoturi înmuiate în cafea.
Se toarnă restul cremei, se uniformizează şi se acoperă cu restul pişcoturilor.
Se acoperă apoi cu folie alimentară şi se lasă peste noapte la frigider.
Înainte de a fi servit, se pune 15-20 de minute la congelator, după care se scoate, se înlătură folia şi se răstoarnă pe platoul de servit.
Te pup!
Eu stiu o reteta inventata de mine, e una de tiramisu. Pai in primul rand ai nevoie de :
Piscoturi
Sirop de tort
Cafea
Cacao
Mai intai pui siropul intr-un ibric iei piscoturile ai le inmoi in sirop dar nici prea putin dar nici prea tare. Daca le inmoi prea mutin vor fi tari cand le vei savura, daca le inmoi prea mult vor iesi moi de le poti rupe cu mana. Ele trebuie inmuiate mediu, iei o tava si pui primul strat, apoi al doilea, si tot asa. Dupa ce le-ai inmuiat toate cu sirop si le-ai pus pe tava vei pune cafea peste ele apoi vei pune cacao tot pe ele. Le lasi la frigider o ora si iata, pofta buna!
O zi frumoasa sa ai!