Eu zic asa ca sa le fac la toti un referat(nu va suparati)
Gris cu lapte, orez cu lapte, papanași, gogoși(iaurt, gem, zahăr, ciocolată, etc.), salam de biscuiți, clătite, prajitura rose, tort din pișcoturi, japoneza, budincă, ruladă de banane, lapte de pasăre, prăjitura cu mere, tiramisu, tort de portocale, tort de iaurt, si cam atat sper ca te-am ajutat
Salam de biscuiti
100g zahar, 100ml apa sau lapte, 50 gr margarina sau unt, 2 pliculete zahar vanilat sau rom, 350gr biscuiti si 2 ling cacao, stafide, nuca, rahat etc.
MDP
Se sfarama biscuitii, apa cu zaharul se pun la fiert pana se face ca un sirop, se adauga margarina si se lasa pana se topeste. Dupa ce s-a topit margarina turnati compozitia intr-un castron mai mare, sa se poata amesteca totul bine.Se pun ingredientele peste margarina topita, jumatate din cantitatea de biscuiti si cacaoa.Amestecati bine, apoi adaugati si cealalta jumatate de biscuiti, zaharul vanilat, stafide si nuca.Se i-a o foaie de ciolofan(folie de bucatarie ) se unge cu unt, nuca de cocos sau nuca pisata.Se pune compozitia si se ruleaza cu ajutorul foliei, se da la frigider pentru cateva ore. Pofta buna!
PAPANASI
]
INGREDIENTE
- 500 g branza de vaci, proaspata si grasa
- 70 g zahar tos
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 2 oua
-1 lingurita bicarbont de sodiu,
stins in 2 -3 lingurite de zeama de lamaie
- 200 g faina
- ulei pentru prajit
- un praf de sare
PREPARARE
Se amesteca branza de vaci cu un praf de sare...
... zaharul, coaja de lamaie si...
...doua galbenusuri.
Se adauga bicarbonatul stins in zeama de lamaie.
Albusurile se bat spuma si se adauga la compozitie.
Se inglobeaza cu miscari usoare, de jos in sus.
Se adauga cca. 150 g din faina totala,
restul urmand a fi folosita la formarea Papanasilor.
Se amesteca toate ingredientele, apoi se formeaza bulgarasi din aluat.
Mai ca te-ai lua la lupta cu cineva cu asa mandretze de munitie.
Inainte de a-i plonja in ulei, le arati cine-i sefu-n casa si-i impungi cu degetu-n mijloc,
asa, doar sa stii de unde vei incepe sa-i infuleci. Ca asta-i asteapta!
Se "bronzeaza" in ulei incins, pe ambele parti, pana se rumenesc uniform, ca la plaja.
SFAT!
Nu aprindeti ochiul flacarii la maxim.
Riscati ca focul sa-i ia prea repede si in interior sa ramana cruzi.
Si-o sa mancati un soi de piure crocant.
Se servesc PROASPETI, FIERBINTI, dar...
la fel de bine se pot "reanima", pentru 10-15 secunde in cuptorul cu micro-unde.
Prajitura ROSE
http://www.gustos.ro/......apida.html
ClATITE CU DULCEATA
Ingrediente:
1 ceasca faina
1 ceasca lapte
1 ceasca apa minerala
2 linguri ulei
esenta de vanilie
zahar pentru pudrat
ulei pentru prajit
dulceata de capsuni
duceata de afine
Mod de preparare:
Incorporez faina, oul, laptele, esenta, uleiul, apa minerala. Omogenizez pana obtin o compozitie de consisistenta unei smantani groase. Las 10 minute sa se odihneasca. Incing tigaia unsa cu ulei, torn cate un polonic din compozitie, las sa se rumeneasca usor pe ambele parti. Imediat ce am luat clatita de pe foc, o pudrez cu zahar. Cand s-au copt toate foile de clatite, le intorc astfel incat ultima clatita sa fie prima. Zaharul se patrunde in fiecare foaie. Le ung cu dulceata, servim cat sunt caldut
Sper sa te fi ajutat
Tarta cu fructe: Cumperi blat pentru tarta din hipermarket. De asemenea cumpara 1 litru de lapte, fructe, 2 plicuri "crema pentru tarte" si unul crema de lamaie, esenta de lamaie si de rom, un plic gelatina. Taie blatul pe jumatate. Prepara urmarind indicatiile dupa plic crema de lamaie, ( se adauga lapte si se bate cu mixerul 5 minute) si intinde pe jumatatea de jos. Insiropeaza blatul cu esenta de lamaie - esenta de rom- apa-zahar, dupa gust.Adauga jumatatea superioara a blatului. Prepara crema pentru tarta, la fel ca si cea de lamaie. Intinde uniform crema pe blat, adauga fructele, si la sfarsit gelatina. Succes!
Ce zici de gris cu lapte sau orez cu lapte, lapte de pasare, budinca, taietei cu lapte, papanasi?
Http://gastronomie.ele.ro/Gogosi_din_iaurt_--r1497.html
Sunt bune :) si dureaza cam 15 minute :D
Mmm. eu cun0sc multe retete caare se prepara asa mai repede; x. si te pot ajuta uite asta 0 ad0rr :X
Prajitura despteapta
Avem nevoie:
9 oua
- 250 gr zahar
- 1 pachet de unt
- 9 linguri faina
- 1 pac. zahar vanilat
- 1 litru lapte
- galbenusurile se freaca cu zaharul
- se adauga apoi untul topit si racit, laptele rece, albusurile batute spuma, zaharul vanilat si faina
Se pune totul intr-o tava tapetata si se lasa 1 ora la cuptor, la foc foarte mic si pe pozitia cea mai de sus a cuptorului. 1 ora nu se deschide cuptorul!
Dupa o ora... surpriza! Prajitura are blat, crema si glazura! Si mai e si foarte buna pe deasupra! :X:X imi place f0arte mult :X sigur 0 sa-ti placa
Chiar daca am 14 ani, am facut toate prajiturile pe care voi mi le-ati recomandat, si sunt foarte gustoase, si bune! Ador sa stau in bucatarie sa le fac, nu numai ca sunt simplu de facut, dar si foarte bune! Va multumesc!:*Pupici:X
Mie imi place f. mult chestia asta, care are doar 4 ingrediente: biscuiti petit beaure, ciocolata menaj, smantana si rom, iar daca vrei si nuci sau migdale razuite pentru deasupra.
Iei o tava de chec si o imbraci in folie de plastic. Pui pe foc intr-o oala, din teflon preferabil, ciocolata rupta bucati. Focul sa fie mic si mesteci mereu ca sa ajuti, pana se topeste cat de cat. Dai un pic deoparte pana pui smantana cate un pic si incorporezi. Apoi mai incalzesti un pic. Smanatana si ciocolata in proportii egale. Dupa ce se mai racoreste un pic asta, pui si rom, sa fie mai bun . Pui peste folia din tava un strat subtire din crema, apoi pui biscuiti, unul langa altul. Pui iar strat subtire de crema si tot asa, pana se termina crema. Sa ai crema sus. Peste ea poti sa pui oleaginoase razuite, si apoi strangi folia sus. O tii asa cel putin 2 ore, apoi poti sa o scoti cu folia cu tot si tai din ea. Mie mi se pare superba. Am regasit reteta de curand la o colega. Sa ne spui ce ai facut.
anonim_4396 întreabă: