Ingrediente:
* 500 gr zahar,
* 500 ml cu apa,
* 2 pliculete praf de copt,
* 1 lingurita scortisoara,
* 1/2 lingurita praf cuisoare,
* faina cat cuprinde pentru un aluat ceva mai gros ca cel de chec.
Preparare:
Zaharul se caramelizeaza.
Se adauga apa si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul.
Se lasa sa se raceasca.
Praful de copt se stinge cu putin otet si se adauga la siropul de zahar ars.
Tot in sirop se adauga si scortisoara si cuisoarele pudra.
Se adauga faina si se amesteca bine totul.
Se ia cu lingurita si se pun gramajoare in tava unsa cu margarina (ulei) si tapetata cu faina.
Lasa-ti loc intre ele pentru ca isi maresc volumul in cuptor.
Se poate face glazura de ciocolata (bineinteles ca ciocolata neagra - e de post), sau pur si simplu le puneti deasupra nuca de cocos.
Conform Regulamentului TPU, în momentul în care copiezi un pasaj/articol de pe un site oarecare TREBUIE să INDICI şi sursa de copy & paste!
Pe viitor, te rog să faci acest lucru.
Vezi Regulamentul la linkul : http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii
Citeşte şi : http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
SURSA de copy & paste a reţetei tale :
http://www.petitchef.ro/retete/desert/turta-dulce-de-post-fid-707076
Toate cele bune.
Iti multumesc foarte mult! Nu stiam de aceasta regula. Multumesc!
Cu plăcere!
NU e nici o problemă, de obicei nu prea se "insistă" pe citirea atentă a Regulamentului şi de aceea m-am gândit să-ţi spun.
Toate cele bune.
Vezi reţete la linkul :
http://www.culinar.ro/......52/2/8908/
http://www.petitchef.ro/tags/retete/turta-dulce-post
http://www.haisagatim.ro/2008/12/turta-dulce-de-post.html
http://dulcecasa.blogspot.ro/2008/12/turta-dulce-de-post.html
http://www.crestinortodox.ro/......99118.html
@ingerinfrant
Reţeta asta tot mama ta a scris-o ( în Italia )?
SURSA de copy & paste :
http://www.cofetariadeacasa.ro/......---DE-POST
Buna!
TURTA DULCE DE POST
500g zahar, 500ml apa, 1 pliculet praf copt, 1 pliculet scortisoara,faina cat cuprinde pentru un aluat putin mai gros decat cel de chec.
Zaharul se toopeste pe foc pana se caramelizeaza de tot (se arde) se adauga apa si se lasa pe foc pana ce se topeste toata "bomboana",se lasa sa se raceasca si se adauga praful de copt stins cu putin otet, scortisoara, se amesteca apoi si cu faina pana la o consistenta mai groasa, se pune aluatul in tava se baga la cuptor, dupa ce se raceste se taia cubulete se se da prin glazura de ciocolata sau de care vrem.
Te pup!
Pai... ai putea incerca pe net sa scrii reteta de turta dulce zic si eu asa...