| Diia94 a întrebat:

Vreau si eu sa fac inghetata. Stiti retete bune si usoare? Dar cunoscute de voi nu dp net ca asa pot cauta si eu.

6 răspunsuri:
| Gustos.ro a răspuns:

Buna! Uite o reteta simpla: ai nevoie de 300 gr capsune, 5 linguri de lapte rece, o lingura smantana, zahar dupa gust. Capsunele spalate si curatate se amesteca in blender. Apoi, se adauga laptele, smantana si zaharul. Se lasa la congelator 2-3 ore. Se orneaza cu felii de capsune. Gata inghetata! Pofta buna!

| AndyAndrey35 a răspuns:

Pai cauta... Dar hai ca sunt un om bun, iti spun o reteta creata pe loc de mine, stai sa ma gandesc, a da uite ai putea face asa :
Cumpara ciocolata de care gasesti la magazin nu stiu pe grame dar fa fie mare big grin, o lichefiezi(topesti) intr-un castron. Pui un castron pe foc plin cu apa calduta, si peste castronul cu apa calduta pune castronul cu ciocolata aceia mare. O lasi un pic sa se topeasca aproape ca apa. Intre timp, nu sta degeaba si cumparati un cornet gol, sau un biscuite ceva. Asha ai inca un castron in care acolo pui impic de lapte cat doresti. In lapte poti adauga biscuitii, ce iti place tie, capsuni, zmeura, ce vrei. Sa terminat de lichefiat ciocolata, pneo in castronul acela. Laso putin afara, ori unde, dar vezi sa nu dea cu botu pisica, sau ce animal ai, sau chair fratior/sora. Dupa, ai acolo o mare de bucurie, dupa ce sunt al temperatura eurului, bgo in congelator, si las-o acolo, cat vrei tu. Dar iti spun o chestie ca o sa se congeleze greu, dar ai rabdare ca la reteta asta, cred ca o sa merite asteptarea, hai ca nu am luat-o de pe net, se vede ca e din mintea mea, ca e la fel de aiurita ca mine laughing No, pofta buna, scoateo din congelator cand vezi ca e gata! Sa ma anunti cum a iesit rolling on the floor plzz

| elenush17 a răspuns:

Reteta de inghetata1:
Ingrediente: 1/4 litru lapte, 4 galbenuse, 100 grame zahar, 1 pachetel zahar vanilat.
Se amesteca pe baie de aburi pana se ingroasa (sa nu fiarba). Dupa racire se adauga 1/4 litru frisca (batuta). Se pune la congelator. Se pot adauga bucatele de fructe: fragi, zmeura sau din compot.

Reteta de inghetata2:
2 linguri cacao, 6 linguri zahar, 5 linguri apa se dau in clocot (2, 3 clocote). Dupa racire se adauga pe rand 3 oua intregi si 350 grame smantana. Se pune la congelator.

Sunt foarte bune. Pofta buna

| IoanaMontana a răspuns:

Reteta simpla
O felie de kiwi, un betisor si crema de ciocolata. pui felia de kiwi pe bat, pui crema de ciocolata peste felia de kiwi, pui la frigider cam o ora si... Voila! inghetata kiwi!

| Filip_Geny_1983 a răspuns:

INGETATA DIN COMPOT.
compot (din ce vrei)
si o lingura.
scoti fructele di compot si pui cat zahar vrei tu. dupa aceea pisezi fructele si pui putin suc din compot. Pui la congelator2-3 ore si e gata

| drclaudiu a răspuns:

Pai cumpara frisca cred ca trebuie si ceva aroma si dai la mixer si pui la frigider