| EusinumaiEu_5843 a întrebat:

Vreau si eu sa mananc ceva dulce.happy Dati-mi si mie niste retete de prajituri sau ceva dulce care se face usor.Cu ingredientele pe care le avem de zi cu zi in casa.cam asahappyChiar am pofta de ceva si mi-e lene sa merg pana la market sa caut nu stiu ce ingrediente sofisticate. FUNDITA pentru cea mai buna reteta :*

9 răspunsuri:
| DianaScorpio a răspuns:

Incearca reteta aceasta, si pune mai multa coaja de lamaie decat scrie acolo, ies chiar foarte buni;;)
http://www.vulpeabucatar.com/retete/prajituri/gogosicuiaurt/index.html

| PetreConstanta a răspuns:

Ia o lingurita de zahar in gura si gata ai mancat ceva dulce daca iti este lene

| Sabiina a răspuns:

Ciocolata de casa. =p~. Pui 300 ml apa la fiert cu 4 linguri de zahar si un cub mai marisor de unt sau margarina pana se face ca un sirop, apoi pui totul intr-un castron cu gura mai ridicata ca sa poti mixa in el, adaugi cacao si lapte praf pana devine gros. ( Incearca sa-l faci cat mai gros daca vrei sa astepti putin.) Il pui intr-o tava si astepti sa se intareasca, si gata!happy. Sper ca o sa-ti placa.:*. Fundita?puppy dog eyes

| tpuu a răspuns:

Clatite, este usor, si ingredientele sunt de zi cu zi in casa ta!
Ingrediente:

* 125 grame de făină (1 pahar)
* 2 ouă
* 120 ml lapte (o jumătate de pahar)
* 120 ml apă, apă minerală sau sifon (o jumătate de pahar)
* 30 grame unt topit (2 linguri)
Preparare:

1. Amestecaţi ouăle cu făina, într-un bol adânc, cu ajutorul unui tel. Adăugaţi treptat laptele şi apa. La final adăugaţi sarea şi untul şi amestecaţi până când obţineţi un aluat subţire şi cremos.
2. Încingeţi o tigaie – de preferinţă teflonată - la foc mediu. Ungeţi-o cu puţin ulei şi adăugaţi un polonic mic de aluat (un sfert de pahar). Rotiţi din încheietura mâinii, în sens circular, pentru ca aluatul să se distribuie uniform pe toată suprafaţa tigăii.
3. După aproximativ 2 minute desprindeţi marginile clătitei cu ajutorul unei spatule şi întoarceţi-o. Coaceţi-o şi pe cealaltă parte timp de aproximativ un minut.
4. Continuaţi la fel cu celelalte clătite.
asta este o reteta cautata pe net, tu poti sa faci cum sti tu :*.
succes, si pofta buna!
* puţină sare (un sfert de linguriţă)
* câteva linguri de ulei pentru prăjit
Eu iau un bol, pun apa, 2 oua, faina, 1 pahar lapte

| looredanaa93 a răspuns:

Eu am gasit aici
https://deprajituri.cabanova.com

Arata foarte bine

| BlackR0se a răspuns:

Http://savalaura.blogspot.com/2007/03/chec-simplu.html

Eu asta merg si pregatesc cand am pofta de ceva bun! ^.^
Daca vrei sa fie ca un fel de pandispan cu mere
Piseaza biscuiti pe tava, inainte sa pui checul si apoi mere peste biscuiti.Delicios! :]

| biancaanamariat a răspuns:

Poti sa faci inghetata. e simpla. 10 oua, 15 linguri de zahar, 1 litru frisca, ness sau ciocolata ce preferi. separi ouale, albusurile le bati spuma cu 15 linguri de zahar. faci frica cu mixeru, bati galbenusurile si le amesteci pe toate. apoi pui la congelator 3-4 ore.

| Min_2759 a răspuns:

Poti face chec thinking, mie mi se pare cel mai usor de facut si e si dulce xD. reteta:

4 oua
150 g zahar
100 g faina
2 plicuri de zahar vanilat
Sigur ai ingredientele de mai sus. Sper ca te.am ajutat. ~pofta buna :3

| marianna_3496 a răspuns:

Cauta pe net chec la cana. usor de facut la microunde.pup