| Mikka09 a întrebat:

vreau si eu sa stiu cum se face aluatul pentru biscuiti.mentionez ca am 13 ani si vreau ceva mai simplu de facut:d multumesc! funda:p

Răspuns Câştigător
| Gustos.ro a răspuns:

Buna, Adelina.
Uite o reteta simpla de biscuiti:
Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
200g faina
1/2 lingurita de praf de copt
120g unt moale
1 ou
100g zahar
1 plic zahar vanilat

Mod de preparare:
Amestecati toate ingredientele, ve-ti obtine o coca pe care o lasati 1 ora in frigider.
Intindeti pasta, taiati biscuiti in forme diferite, pudrati cu zahar si introduceti in cuptorul cald 180°C timp de cca. 15 minute.
Fotografii aici: http://www.gustos.ro/retete-culinare/biscuiti-simpli-2.html
Sau ceva mai complicat: Biscuiti cu stafide http://www.gustos.ro/retete-culinare/biscuiti-cu-stafide-5.html

Oricare reteta ai alege, ai grija la aprinderea cuptorului, cel mai bine ar fi sa rogi un adult sa te ajute sa-l aprinzi.
Mult succes! Sa ne spui cum au iesit biscuitii. :)

2 răspunsuri:
| LifTwist a răspuns:

Aluat de biscuiti cu miere
Pentru aluat ai nevoie de:
- 500 g faina
- 200 g miere
- 100 g zahar
- 100 g unt sau margarina
- un ou intreg
- un galbenus
- 100 ml lapte
- o lingurita rasa scortisoara macinata
- un varf lingurita cuisoare macinate
- o lingurita cu varf amoniac alimentar

Pentru glazura ai nevoie de:
- un albus
- 200 g zahar pudra
- 3 linguri zeama de lamaie (50 ml)

Cum prepari aluatul de biscuiti?
Cantaresti mierea direct in castron si adaugi toate ingredientele indicate, iar la urma faina cu amoniacul. Le amesteci pe toate, apoi, framanti cu mana 2 - 3 minute. Lasi aluatul la rece 2 - 3 ore sau de seara pana dimineata, acoperit, ca sa nu prinda crusta.

Iei din aluat cate o bucata si, pe masa pe care ai presarat faina, ii dai forma de sul cu diametrul de 2 cm care, apoi se taie in bucati de 2 cm. Bucatile le rulezi intre palme, formand bile, care le asezi in tava presarata cu faina (netezita cu palma) cu distanta de cativa cm intre ele, deoarece vor creste la copt. Introduci tava in cuptorul bine incalzit dinainte, la foc mijlociu, si ii lasi sa se coaca circa 30 minute, reducand focul imediat sub mijlociu, fara sa mai deschizi cuptorul timp de 20 minute. Din cauza mierii, acestia se rumenesc mai mult si se intaresc. Pe masura ce ii coci, ii asezi intr-o cratita de vreo 5 l.

Dupa ce i-ai copt pe toti, deserti peste ei, in mai multe locuri, glazura, adunand bine de pe vas cu lopatica de plastic. Cratita o prinzi de toarte si o salti pentru ca biscuitii sa se rastoarne si sa se unga pe toate fetele cu glazura. Dupa aceea, asezi biscuitii pe baza lor, pe o foaie de nailon, unde ii lasi 3 - 4 ore, pana cand se usuca glazura.

Succes!

| adryana_6040 a răspuns:


Ingrediente:
250 gr. unt sau margarina
1 ou
½ pahar zahar pudra
300 gr. faina
vanilie sau coaja de lamiie
Mod de preparare:
Se freaca spuma untul cu oul si zaharul, se adauga vanilia sau coaja de lamiie si se framinta bine cu faina. Se lasa aluatul sa se odihneasca 15-20 minute la loc rece. Din acest aluat se fac biscuitii cu ajutorul aparatului special de biscuiti spritati care se ataseaza la masina de tocat carne. Se pun in tava la copt presarata cu putina faina la distanta de 1 cm si se da la cuptor la foc potrivit.