anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Vrei să găteşti de post sau pur şi simplu light? Iată nişte reţete
http://www.lecturirecenzate.ro/......-cu-varza/

Răspuns Câştigător
| elena a răspuns:

Super!
Iata si un bonus de la mine la retetele tale, pentru care iti multumesc!

PRAJITURA BUNICII
Blatul:14 linguri de suc de rosii sau bulion, 14 linguri zahar, 14 linguri ulei, 1 lingurita si jumatate de amoniac stins cu otet sau zeama de la o lamaie, un praf de sare/varful unui cutit/ 1 pachet zahar vanilat, faina cat cuprinde, incat sa nu se prinda aluatul de maini/este in functie de marca fainii de grau.

Se fac trei foi pe dosul tavii de la aragaz, se coc la foc potrivit.

Crema: se topeste 150 g zahar intr-o cratita, dar numai pana se caramelizeaza, ca la crema de zahar ars. Se adauga 1/4 apa, incet, sa nu sara stropi in jur si se mai pun 200 g zahar, lasand, sa fiarba, pana se dizolva cristalele.

Separat: se desfac cu apa 6 -7 linguri cu varf de faina, fara sa se faca cocoloase, se freaca bine cu dosul lingurii. Dupa ce se omogenizeaza, se da drumul compozitiei in siropul de zahar/este bine, pentru a ne asigura, ca faina cu apa nu are cocoloase, sa o strecuram, inainte de a o pune in siropul de zahar, printr-o sita metalica putin mai rara/.
Se amesteca, la fiert, pana se evita formarea cocoloaselor/mai bine se fierbe pe baia de aburi(bain-marie), iar cand se ingroasa, se da la o parte si se adauga un pachet de margarina, pana se incorporeaza complet. In crema se mai poate adauga nuca de cocos, dupa gust, esenta de vanilie, de rom, migdale taiate, nuca prajita si pisata, daca doresti.
Se ung foile cu crema fierbinte astfel: o foaie, crema, o alta foaie, crema, deasupra crema pe care presari nuca de cocos sau nuca pisata.

ATENTIE!
Prajitura se lasa pana a doua zi la rece, apoi se taie in romburi sau patratele, cum doresti.
Spor la treaba si pofta buna!

Scuze, pentru ca nu am pus ingredientele pentru fiecare operatiune, dar sunt sigura, ca te vei descurca.

Sa ai o zi perfecta!

Sigur vei triumfa, cu asa o reteta de post!

3 răspunsuri:
| milz a răspuns:

Multumim >:d

| Karinakari99 a răspuns:

Bune retetehappy

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Multumesc foarte mult, Elena!