1-ia o tigaie
2-ia un ou
3-sparge oul
4-pune oul (dupa ce l-ai spart) intr-un castron
5-ia o furculita
6-amesteca cu furculita in castron pentru a obtine un singur amestec din galbenusul si albusul oului.
7-toarna continutul castronului in tigaie (dar pune si ulei)
8-aprinde aragazul
9-asteapta si se va face omleta.
POFTA BUNA!
Bună.
Cel mai mult îmi place aşa : iei 2-3 ouă. Pui puţină sare, puţin caşcaval sau brânză topită pentru a fi mai aromat. Pui în tigaie puţin ulei apoi îl laşi să se încingă, apoi adaugi compoziţia obtinută. Te pregăteşti cu o spatulă si dai puţin ulei peste ea. apoi când s-a făcut mai umflată o iei şi o pui în farfurie, normal . Apoi la ea poţi să adaugi roşii sau castraveţi.
Poftă bună. :*
Pui ulei in tigaie-nu mult(inainte de asta porneste aragazul). Lovesti oul de la miloc de tigaie sau chiuveta. Dupa ce s-a crapat pui degetul pe crapatura si strangi pana se sparge de tot-desupra tigaii. Coaja oului se va rupe in doua, iar galbenusul va cadea in tigaie. Arunci cojile la gunoi. Pui capacul deasupra ca sa nu sara ulei. In 2-3 minute e gata. Pofta buna.
Buna si tie. :*.
E singurul fel de mancare care il fac cat de cat ok).
Deci: iei si tu 2sau 3oua, intre timp pui putin ulei in tigaie,spargi ouale intr-un castron,le bati bine cu o furculita ceva,pui un varf de cutit cu sare in ouale batute,si dupa ce s-a incins uleiul pui ouale acolo in tigaie,si iei o paleta(de bucatarie,nu de tenis ) asa,si o invarti incet,si impingi uleiul peste ea,si cand vezi ca s-a mai"umflat" si prinde culoarea aia galbuie asa, stingi focul si mai stai puuutin cat sa iei o farfurie, pui omleta in farfurie si gata.
Pofta buna, sa imi spui cum a foost.
Secretul unei omlete bune si pufoase este cascavalul ras in ea :X. Bati 2-3 oua, adaugi sare piper(eu pun si putin curry sa fie mai spicy :X ), rad cascaval muuuuult, pun feliute subtiri de sunca Sissy de porc, adaug si vreo 2 triunghiuri de branza topita taite cubulete,putin ardei rosu, verde, daca am si putina ceapa verde (doar ceapa verde) si o trantimp in tigaie :X, una micuta ca sa ne iasa precum o clatit si o sa vezi ce buna va fi!
Salut!
Omleta se face asa: spargi un ou si il pui intr-un castron, razalesti putin cascaval, daca vrei poti sa mai pui si pitina ciapa verde sau salam/sunca (dupa preferinte).
Amesteci totul si pui compozitia in tigaie alaturi de putin ulei. Pofta buna!
Se poate face simpla, adica bati cateva oua cu furculita, apoi adaugi putina sare si dupa aia o mai bati putin. Mai stiu si inca una cu legume: bati ouale cum ti-am zis si mai in sus doar ca in loc de sare pui ce legume ai in casa si poti sa pui si branza.
Buna! Pai te ajut eu.Deci iei de ex 3 oua ca sa iti faci omleta.Le bati bine intr-un bol pe toate 3. In timp ce tu bati ouale in bol pui pe aragaz tigaia si pui si ulei.Logic.Apoi dupa ce bati ouale si se incinde putin uleiul din tigaie iei bolul in care ai batut ouale si versi usor ouale batute din bol in tigaie. Apoi pui usor cu lingura putin ulei din tigaie si mesteci putin, foarte putin. Apoi pui sare cata vrei si astepti sa se faca ouale mai tari si mai galbene. Apoi opresti aragazul si iti iei cu ceva o lingura sau o paleta speciala ouale si l pui in farfurie.Si gata! Asta e omleta...Sau mai poti sa faci exact asa km ti-am zis si sa cureti putina ceapa o tai marunt si dupa ce ai pus ouale in tigaie pui ceapa.Si dupa aia cand se ingalbenesc ouale pui in farfurie si sa vezi ce bunatate iese! Succes!
Toci marunt o ceapa mai mica,o jumatate sau un ardei rosu,putin salam,le calesti in ulei pana se rumenesc,adaugi o rosie sau doua,la fel tocate,le mai calesti putin,adaugi ouale(cate vrei) batute bine, condimentate cu vegeta, boia, patrunjel proaspat (dupa gust) si deasupra asezonezi cu branza sau cascaval ras.Lasi omleta sa se prajeasca dupa preferinta, mai moale sau mai tare.O poti face doar cu ceapa si salam, iar ouale condimentate la fel. Pofta mare!
MugiwaraNoLuffy întreabă: