| IoanaAlexandra1983 a întrebat:

Buna ziua.
A gatit careva sarmale la cuptor in caserole de aluminiu de unica folosinta?
Multumesc

7 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Nu este recomandat. De preferat vase Yena. Acelea de sticlă, termorezistente.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu. Sotia mea gateste in vase din plic sau in cele de lut. Chiar este contraindicat sa gatesti in asa ceva sau in cele de plastic: https://evz.ro/nu-incalziti-in-caserole-si-nu-gatiti-in-staniol-923570.html
Vasele din silicon sunt si ele contraindicate.

| dullcat a răspuns:

Nu se poate folosi nimic de unica folosinta la cuptor,fie plastic sau aluminiu fiindca e extrem de toxic. Recomand vase de sticla yenna sau oale de lut ( am vazut la Kaufland la sectia cu produse artizanale si alte cele facute in Romania). Vasele yenna vin de obicei si cu capac, se pot folosi si pe post de caserola astfel incat sa nu mai fie nevoie sa transferi in altceva pentru a incapea la frigider.Le folosesc pentru orice la cuptor, mai ales dulciuri. Spre deosebire de tavile ieftine, care la fel, sunt toxice si isi pierd stratul protector, cele de sticla se curata fara nicio problema si tin ani de zile.Sunt o investitie foarte buna.

| DeMicUnCălător a răspuns:

Mă inviți la masă? happy

| AdioTPU a răspuns:

Eu până acum nu.

| Utilizatoare123 a răspuns:

Nu recomand. Aluminiul elimina toxine cand e incalzit la temperaturi ridicate.