Carnea de porc este rosie, daca te-ai taiat vreodata la deget si ai vazut ce culoare ai sub piele, ei bine, exact culoarea aceea rosie o are si carnea de porc. Carnea de vita e un pic mai deschisa la culoare, un roziu. Carnea maro este veche, poate nu stricata neaparat, dar in orice caz, deshidratata. Mirosul este unul dulciu, carnea in sine e dulceaga (locuiesc la tara si crede-ma, mai proaspat decat mine nu mananca nimeni) si sa nu mai vorbim de potentiatorii de aroma, antioxidantii si colorantii aditivati, care ii dau un gust delicios.
Carnea pe care o cumperi tu, de la Carrefour sau alte magazine, e destul de veche. Chiar daca nu se strica (are aditivi, cum spuneam), ar trebui sa devina maronie pentru ca oxideaza. Dar asta nu se intampla, sigur, datorita colorantului carmin, betacaroten, etc. Carnea din hale este mult mai proaspata si trebuie vanduta rapid, inainte sa devina maronie, pentru ca aspectul vinde marfa.
Daca incepe sa miroase urat, atunci trebuie aruncata, daca miroase dulciu, asa miroase ea sau condimentele/aditivii. Cumpara o bucatica de costita proaspata, aia sigur nu are aditivi, si vezi cum miroase, ca sa stii pe viitor.
Apropo, carnea de cal e de un rosu-violet.
Daca carnea este rosie este posibil sa fie de cal. Daca scoate un miros urat este expirata!
Bună!
Dacă are un miros "dulciu", atunci este BUNĂ şi o poţi folosi!
Oricum, eu NU am păţit niciodată să cumpăr ( sau măcar să văd ) carne alterată de la Carrefour.
Atunci când este stricată, carnea are un miros urât/deranjant.
Toate cele bune.
anonim_4396 întreabă: