Nu te speria!
Nici cofetarilor profesionisti nu le ies totdeauna preparatele (daca ai vedea, cate produse se arunca zilnic! ).
Nota:
La asemenea "prajituri" trebuie sa ai mare grija ca, laptele si ouale sa fie PROASPETE (laptele "vechi" se face ca branza la incalzire, iar ouale vechi poate provoca intoxicatie elimentara).
Daca ai respectat ingredientele, iti va iese. Prajitura se separa singura, va iesi blatul crema si alt blat pe deasupra. Daca nu iti iese din prima, din a doua iti va iesi.
Sau de fapt ai vrut sa faci o prăjitură ca o desteaptă? Vezi tu ce o sa iasa, daca nu e bună o arunci si cumperi de la cofetarie prajituri facute de specialisti
Chiar exista prajitura,, desteapta''
E un aluat semilichid care se pune in tava si se separa in timpul coaceriiBlatul, o crema, de obicei de vanilile, si crusta!
TI-A iesit?
Sper ca nu ai aruncat bunatate de aluat!
Tuturor ni se intampla sa nu iasa un preparat din prima.Dar asta nu insemna ca trebuie sa te lasi!
Forma și textura probabil va diferi de așteptări, dar va avea gustul identic.
A ieșit branzoasa și are gust pregnant de ou)
Condoleanțe
Ai uitat sa pui vanilie, de-asta ti-o fi iesit cu gust pregnant de ou. Aromele ii dau gustul unei prajituri. Nu regreta, data viitoare cand o mai refaci, iti va iese. Eu am facut-o si pe asta alba si cea cu ciocolata.
Eh…am pus vanilie, probabil nu destula…dar cred ca și faptul ca s-a taiat și s-a branzit aluatul acela, a afectat și gustul și textura prăjiturii. Alta data am mai multă grija și aia e.))
Daca iti place sa gatesti fie de dulce sau sarat, astea se invata usor usor si exersand. Caci nu ne-am nascut experti, toti am invatat de la asa ceva. Hai, ca vei reusi data viitoare. Spor!
Mulțumesc mult!
Buna! Am scos-o din cuptor și am pus-o la fridiger. Astept sa văd cum s-a format înăuntru. Eu cred ca mi-a ieșit, după textura din exterior cred ca o sa fie ok.