Peste prajit marinat
peste 1.5 kg
ceapa 2 kg
otet 50 ml
ulei 150 ml
faina 50 g
mustar boabe 25 g
foi de dafin
piper boabe
sare dupa gust
Pestele se curata, se spala, se portioneaza, se sareaza, se da prin faina si se prajeste in ulei. Ceapa se taie solzisori si se pune la fiert intr-un vas cu apa si otet. Cind a fiert, se adauga boabele de mustar, foile de dafin, boabele de piper si sarea. Se lasa sa fiarba cca 20 minute la foc moale. Bucatile de peste se pun intr-un borcan, peste care se toarna marinata amestecata cu uleiul ramas de la prajit. Pestele se lasa sa se marineze cca 2 zile, la o temperatura de 4-5 grade C.
Peste marinat
peste 2 kg
morcovi 100 g
ceapa 100 g
ulei 200 ml
pasta de tomate 150 g
otet de 9 grade - 30 ml
lamiie 50 g
faina 50 g
2 foi de dafin
10 boabe de piper
sare dupa gust
Pestele se curata, se spala, se portioneaza si se sareaza. Bucatile de peste se prajesc in 100 ml de ulei, se scurg, se pun intr-o tava si se tin la cuptor cca 5 minute. Se adauga apoi 100 ml apa fiarta si se fierbe inabusit.
Sosul marinat se prepara astfel: morcovii si ceapa se taie marunt si se inabusa in uleiul ramas si 100 ml de apa. Apoi se pune faina dizolvata in 100 ml de apa rece si se fierbe inabusit. Se adauga pasta de tomate diluata cu 100 ml de apa, foile de dafin, piperul si otetul si se fierbe inca 5 minute. Sosul se strecoara si se toarna peste peste. Tava se mai tine la cuptor cca 5 minute pentru gratinare.
Preparatul se consuma cald sau rece, cu felii de lamiie deasupra.
Succes,
Ingrediente peste marinat:
1 kg peste oceanic intreg sau aprox. 700 g. daca folosim file de peste
250 ml apa
100 ml otet (9 grd.)
50 ml ulei
1 lingurita cu varf sare
1 ceapa mica (80g) taiata Julien
Condimente pentru peste marinat: 2 foi dafin, 10 - 15 boabe piper, 1 lingurita boabe de mustar, 1-2 boabe enibahar
Modul de preparare a retetei:
Pestele pregateste, cat este inca inghetat. Daca este intreg se curata de intestine, se indeparteaza capul si aripioarele, se spala cu apa rece. Se taie apoi in rondele (medalioane) groase de 1, 5 cm si se tine la rece. Daca folosim file de peste, se spala si se taie bucati potrivite, groase de aprox. 1, 5 cm. Se recomanda ca pregatirea pestelui sa se faca inainte de dezghetarea lui completa, pentru ca se curata si se taie mult mai usor.
Se prepara apoi saramura pentru pestele marinat: se pune apa la fiert impreuna cu otetul, uleiul, sarea, ceapa si condimentele. Se lasa sa clocoteasca 3 minute apoi se pune saramura la racit. Cand saramura este rece, se pune pe fundul unui borcan (de aprox. 1l pentru aceasta cantitate de peste) saramura amestecata, apoi un strat de peste, iar saramura amestecata, pana cand terminam pestele. Trebuie sa avem in vedere ca intre straturile de peste sa punem si condimente si felioare de ceapa, pentru ca pestele sa se marineze uniform (acestea permitand circulatia saramurii printre bucatile de peste). De asemenea, saramura trebuie sa acopere tot pestele.
Se acopera borcanul cu pestele pus la marinat si se tine la frigider 5- 7 zile. Se poate pastra apoi, la frigider, 5 - 7 zile.
Whoah...
Mi-a dat stupid a doua oară XD
Să îmi zici când nu te mai lasă maică'ta la calculator, ca să nu îţi mai amintesc
bivolcarolincic întreabă: