Eu fac acea "glazura" cu mare succes da click
http://www.gustos.ro/......21s75.html
arat pas cu pas cum fac si cred ca ti-am fost de folos, daca ai nelamuriri revin-o ca te ajut cu drag
Mda... uite o reteta simpla de martipan, de baza. 140gr unt, 280gr zahar pudra, 1-2 linguri de lapte, cateva picaturi de colorant alimentar. amesteci untul, inmuiat, cu jumate din zaharul pudra, adaugi apoi laptele, amesteci si adaugi si restul de zahar si colorantul. Enjoy!
Glazura
300 gr ciocolata amaruie
150ml frisca lichida
50gr unt
Glazura preparata astfel:
ciocolata frisca si untul se pun intr-un vas la foc mic pana ce se topeste foarte bine amastecand mereu. O folosim dupa ce am lasat-o un pic sa se racoreasca.
Martipanul este cam scump pentru buzunarul nostru, e comod sa faci pasta daca te pasioneaza cofetaritul in casa si mult mai ieftin. Eu una o fac pentru efectul care-l da torturilor mai ales. Imi place, recunosc, sa bucataresc. Decoratiile pentru torturi le fac fara un scop anume, le tin in camara si le folosesc la nevoie. E greu sa le faci in momentul in care musai ai nevoie de asa ceva. Ma relaxeaza sa ma joc cu pasta de lapte praf, e ca si cum ai modela din plastilina. Am reteta exacta dar nu in acest moment, promit sa revin cu informatii mai precise. Sunt pasionata in a face decoruri comestibile desi nu-mi ies ca din revista, exercitiul bata-l vina, ca in orice domeniu. Antrenamentul este totul in obtinerea performantelor.
Glazura acea colorata din cate stiam eu e din martipan, se gaseste in laboratoarele de cofetarie, nu stiu exact din ce e facuta dar poti intreba la o cofetarie de ma\rtipan si ei iti vor spune exact.
Un albus de ou se bate spuma cu 200g zahar pudra si zeama de la o lamiie mica. Compozitia nu trebuie sa fie moale, eventual se mai adauga zahar pudra.Se pune separat o lingura din compozitie si se adauga i lingurita de cacao si se freaca bine.care se pune intr-o punga.Restul de compozitie de albus se intinde uniform peste blat ( prajitura sau tort) se ia compozitia cea pusa in punga se rupe la un colt se traseaza linii diferite peste compozitia alba.Cu dosul unui cutit trasa-ti linii uniforme oblice intr-o directie, apoi in cealalta directie.Ve-ti obtine un model.Succes.
Se face din pasta de lapte praf sau glicerina cu zahar pudra in cazul "glazurilor "tipic americane, este foarte delicios si se pot folosi coloranti alimentari sau naturali, in cazul celui de ciocolata se cheama ganashe, as vrea sa va recomand un blog culinar al unei specialiste in ale prajiturilor unde explica pas cu pas prepararea glazutilor pentru torturi si este pe intelesul tuturor. daca va intereseaza imi puteti trimite un mesaj
anonim_9685 întreabă: