2 linguri zahar
500 ml suc de rosii
2 lingurite boia de ardei (dulce sau iute pentru. picant)
1 lingurita vegeta
piper
sare
Mod de preparare:
Intr-o oala se caramelizeaza zaharul, se adauga sosul de rosii, piperul dupa gust, vegeta, boiaua de ardei, se fierbe la foc mic pana se ajunge la compozitia unui sos, se pune la rece, si se consuma rece
Mama mea a facut ketchup dupa reteta asta si a iesit chiar foarte bun! :) sper ca ti.am fost de ajutor;)
http://www.gustos.ro/retete-culinare/conserve-si-muraturi/ketchup.html
KETCHUP
12 gogosari rosii
12 ardei kapia rosii
6 ardei iuti
2 radacini telina
6 cepe
1 ceasca otet
1/2 ceasca zahar
1 lingura sare
1 1/2 l bulion
1lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare
1 lingurita piper -toate 3 macinate.
Toate legumele se macina si se pun la fiert 1 ora, din momentul cind incep sa fiarba. Dupa ce s-au racit, se mixeaza 20 minute, si se dau din nou la fiert, un clocot. Se pune salicil( conservant)2-3 virfuri de cutit-si cald, se pun in borcane. Se tin in pat cald pina miine cind se racesc si se pot pune in camara!
SUCCES!
anonim_4396 întreabă: