Întrebare recomandată | Valentina_Juganaru_2001 a întrebat:

Buna ziua. De curând am facut zarzavat la borcan pentru iarna. Am folosit conservant însă borcanele au inceput sa fiarba iar capacele s-au umflat. Am folosit capace noi. Exista vreo metodă pentru a salva acele borcane? Se mai pot steriliza in momentul actual?
Funda

3 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Dar nu ai o mamă care a mai facut asa ceva? Ea stie suna o si intreaba o ca sigur stie cum se pune zarzavatul la borcan, tu nu ai deunde sa stii ca esti mai tînara, dar mama ta sau bunica ta stie sigur.

| vodami92 a răspuns:

Da exact suna pe mama ta! si vezi ce zice spune! ca sa te ajute!

| Motisor a răspuns:

Normal ca poti sa folosești borcanele iar. Le speli bine cu detergent si sunt ca noi. Data viitoare asigură-te ca fierbi bine zarzavatul si ca îl pui fierbinte la borcan, clocotit chiar, exact dupa ce ai inchis aragazul, si sa strangi bine capacul cu un prosop daca te frige... Dupa asezi borcanele undeva jos cu 1 cm distanță intre ele si le acoperi cu o patura... Se mai practica si asezarea lor cu capacul in jos, dar tie chiar nu iti recomand, e pentru experti treaba aia.