Aceasta este mai mult o întrebare de specialitate medicală, așa că nu lua a bună ce zic aici:
În general, corpul se poate adapta la lipsa cofeinei în aproximativ 7-10 zile. În această perioadă, pot apărea simptome de sevraj, cum ar fi: dureri de cap, oboseală, iritabilitate, dificultăți de concentrare.
Aceste simptome tind să fie cele mai intense în primele 2-3 zile după întrerupere, iar apoi scad treptat în intensitate. După ce simptomele dispar, corpul redevine obișnuit fără cofeină.
Dacă bei cafea de mult timp, este posibil să ai nevoie de mai multă răbdare pentru ca nivelul de energie și starea generală să revină la normal. Totuși, hidratarea corespunzătoare și un somn adecvat pot accelera procesul.
Dacă te decizi să reduci cafeaua treptat în loc să o elimini brusc, este posibil să reduci și disconfortul ✌?
Redu consumul de cafea la o ceasca pe zi.
Poti inlocui cafeaua cu cicoare. Se gaseste in comert.
De ex: https://solarisplant.ro/cicoare-100-instant-borcan-100-g-solaris
Eu, de exemplu, beau 3-4 cafele pe zi de zeci de ani. Dar daca nu beau cafea o zi, sau doua, nu am nicio problema. Nu am niciun simptom. Deci, probabil ca te poti obisnui instant cu lipsa cafelei.
AdaIoana5 întreabă: