Bună!
Siropul natural, făcut în casa se păstrează cel mai bine în sticle sau borcane din sticlă. Fiind sirop(nu suc), care la momentul consumului se diluează cu apă în proporție de 1:8 sau 1:10, adică la 100 ml de sirop se pun 800 – 1000 ml apă, cantitatea mare de zahar îl menține un timp îndelungat, astfel încât nu mai este necesar conservantul.
Eu prepar atât siropuri crude, cat si siropuri fierte, ambele rezistand și câțiva ani, daca se foloseste cantitatea corecta de zahăr și dacă sunt depozitate într-un mediu răcoros și ferit de lumină. (Beci, pivniță, cămară etc). Mult succes!
În sticlă, nu în plastic, la temperatura pivniței, sau în frigider. De obicei se consumă în timp de un an, până apar din nou fructele din care a fost făcut și se reface stocul cu unul nou.
Siropul se pastreaza in sticla de sticla la racoare si intuneric. Se poate pastra si timp de peste un an, doar ca se va ingrosa. Daca este facut bine, inchis ermetic si sterilizat este super ok.
Eu il tin in beci la racoare, acum are jumatate de an si inca e bun, la sticla de sticla
Pe langa ce ti-a spus Raluca, adaug ca daca sterilizezi sticlele, vor tine si 2-3 ani chiar in camara. Prin sterilizare se inchid ermetic. Un pic mai multa munca, dar mai sigur.