| Ioana1984 a întrebat:

Buna ziua la toata lumea, in primul rand sarbatori fericite si numai lucruri bune doresc la toti. Vroiam sa stiu(de fapt tatal meu e nelamurit), noi am avut un porc, si sunca este multa, doar nu se mananca toata odata, dupa ce s-a afumat, ce se va face cu ea? Ca sa ai si pentru la anul, doar nu o poti lasa asa la atarnat in afumatoare, un an intreg sau pana se termina, nu? Va rog sfatuiti-ne si pe noi ce e mai bine de facut cu ea.Va multumim.

3 răspunsuri:
| geronimo a răspuns:

Se tae in bucati de marimea palmei si se pune intriun borcan mare cu gura larga cu soriciul fata in fata, cu sare intre ele.Pentru consum se curata de sare cu un jet de apa se adauga linga ia o ceapa zobita cu pumnul si oceasca de tuica rece sau fiarta, pofta buna la multi ani cu sanatate.

constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Noi nu o afumam toata, o tinem la sare si afumam doar o parte din ea.Cand se termina afumam alta si asa avem sunca proaspat afumata mereu. Daca totusi din cea afumata constatam ca nu se consuma, o parte din ea o punem la sare sau in saramura si cand vrem sa o consumam o radem de sare sau o spalam la un jet de apa apoi o consumam asa sau pentru ca noua ne place un gust picant, o dam printr-un bait obtinut din boia de ardei dulce, iute, usturoi pisat si putina apa.

| machupicchu a răspuns:

In cazul in care nu mancati f.sarat, tot congelatorul ramane ca alternativa cea mai eficienta...
pofta buna!

Întrebări similare