| Cristina20112000 a întrebat:

Bună ziua! M-am mutat de curând într-un apartament cu chirie. In acest apartament nu a stat nimeni de câteva luni aprox un an.
M-am apucat de controlat bucătăria și de o curățenie generală pentru că nu aveam de unde să știu cum au lăsat chiriașii dinainte.
Ei bine in cuptor am găsit mucegai și mirosul specific acestuia. Am spălat cat de bine am putut și am folosit și oțet deoarece știam că pentru mucegai oțetul face minuni.
Ideea este că deși am spălat tot miroase a mucegai și sunt convinsă că a intrat prin toate crăpăturile posibile. Exista ceva soluție specială pentru așa ceva? Sau ce alte soluții pot exista pentru acest lucru.
Mulțumesc

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Mucegaiul va dipare odata cu folosinta cuptorului fiindca la temperaturi inalte mucegaiul este distrus.
Mucegaiul se inmulteste si prolifica pe mediu umed, unde este tot timpul apa, sau resturi de mancare si umiditate.

| romeo78 a răspuns:

Discută cu proprietarul și schimbă cuptorul. Este o sursă de microbi. Cuptorul are compartiment gol între cuva și perete exterior. Ori poți folosi toate substanțele chimice din lume pentru cuvă, dar ce este în interior, între pereți nu poți curăță.

| Kufu95 a răspuns:

Nufăr sau Savo mi se par ok.

| DonJuan50 a răspuns:

Bună, din păcate mirosul de mucegai nu-l vei scoate cu soluții.
Pune oțet într-o tavă sau recipient, și dă drumul la cuptor la maxim și când oțetul dă în clocot, dă-l mai încet și lasă oțetul să fiarbă cam jumătate de oră.
Atenție mare, recipientul trebuie să fie din metal.
Oțetul este cunoscut pentru proprietățile lui antiseptice și antifungice.
Apoi lasă ușa la cuptor deschisă să se aerisească, apoi poți să-l cureți cu substanțe.
Iar înainte de fiecare folosire, asigură-te că-l lași să se încălzească pe gol cu putere maximă, cam 10 minute, ca să se ardă orice reziduu sau impuritate din el.
Succes!

| Hugg32 a răspuns:

Savo este bun. Mai lasă și cuptorul deschis pentru aerisire, pune lamaie taiată etc. Alte soluții nu prea ai, mirosul se va duce cu timpul.