Bine ar fi sa pui carnea pe gratarul aragazului si dedesubt sa ai un vas termorezistent, ca sa curga acolo grasimea din carne. Pe vas sa fie o hartie de copt, dar care sa nu intre in contact cu fundul vasului. Daca intra in contact cu vasul, grasimea se incinge prea tare si sare pe peretii aragazului.
Intr-o tava. Daca pui pe gratar grasimea curge si vei umple bucataria de fum.
Carnea "la gratar" facut in cuptor nu va avea consistenta si gustul asemanator cu cel facut la jar (temperatura si radiatia de caldura fiind diferit).
Daca vrei sa faci carne la gratar in casa, atunci foloseste pe arzator tigaie din fonta, "cu gratar" la fund! Astfel urma gratarului se va vedea pe carne, grasimea va ramane pe fundul tigaii, iar carnea se va praji asemanator cu gratarul obisnuit.
Pui carnea pe gratar pe suportul de la jumatate. Bagi tava pe suportul de jos sa curga grasimea in ea. Eventual pui si niste apa in tava sa poti curata apoi mai usor grasimea. Setezi incalzire si sus si jos. La sfarsit, cand e facuta, daca vrei, pornesti putin si ventilatorul sa se rumeneasca frumos.