anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Se poate cumpara de undeva din tara asta faina din grau dur? "semola di grano duro" ar fi la macaronari... se foloseste pentru paste de casa.
Multumesc

14 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Vezi la plafar. Am vazut ca au mai multe specialitati de faina putin prelucrata; poate gasesti si de-asta.

| mioara a răspuns:

Faina cu ooo

| sorinho a răspuns:

Nu e vorba de neprelucrata... este o faina din grau dur (durum) spre deosebire de graul care se gaseste pe la noi grâul comun. faina asta e f fina... numai ca nu se gaseste nicaieri sad o sa mai incerc la plafare... daca e sa gasesc... acolo ar fi! multumesc

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pana la urma a gasit cineva semola in romania? daca da, unde?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Nu se gaseste inca. Am cautat de m-am zapacit. Am crezut ca am gasit la REAL unde scria pe eticheta faina din grau dur dar de fapt era faina 550 integrala din Germania, tip bio. Whatever! Pentru cei ce nu stiu, graul dur este o planta de grau hibrid, ca si graul normal de altfel, dar tetrapoid, adica patru randuri de boabe pe spic din care rezulta o faina galbuie, de calitate, folosita la fabricarea pastelor (de aici culoarea galbena a pastelor italiene) si a produselor de panificatie. Painea facuta din aceasta faina se invecheste mai greu, este foarte gustoasa are miez galbui, coaja crocanta. Pastele facute in casa ies minunat cu aceasta faina.
Din pacate, in Romania se produc paste din grau normal care scad calitatea acestora, si anume sunt moi si se rup la fiebere, trebuiesc trecute prin apa rece pentru a nu se lipi ceea e de neconceput in retetele originale de paste italiene. Va rog sa nu veniti cu trucuri ca uleiul in apa de fierbere ca nu are rost.
Sper sa apara in curand macar in marile supermarketuri.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pai mergi si ia de la macaronai baietas la ei este din belsug si poti face din alea bio.

| Titiriga_Catalin_1977 a răspuns:

LA FAGARAS - gasiti faina de grau dur -galbena --o aduce un magazin cu specific grecesc ----tarile cum ar fi Spania Italia Grecia o folosesc ---se foloseste in special pentru prajit pesti -fructe de mare etc --trimitem in tara prin curierat pret pe kg 8 lei tel 0755736488

| Titiriga_Catalin_1977 a răspuns:

La fagaras -se gaseste faina de grau dur galbuie doar tarile cum ar fi Spania Italia Grecia o folosesc --la prajit pesti si fructe de mare -trimit in tara prin curierat pret pe kg 10 lei tel 0755736488

| Ciobanu_Laura_1971 a răspuns:

Poti gasi faina integrala de grau dur la www.greendays-bio.ro

| Ciobanu_Laura_1971 a răspuns:

DA Se poate comanda la www.greendays-bio.ro

| Pavel_Nica_1971 a răspuns:

Buna ziua mai doriti faina de grau dur am pe stok o tona este in garantie si termen

| FlorinGhi a răspuns (pentru Pavel_Nica_1971):

Cum e ambalata, cat costa si de unde pot sa iau? Imi trebuie o cantitate mica, pentru uz casnic.Multumesc

| Hriapca-Batir_Andrei_Georgian_1985 a răspuns (pentru Pavel_Nica_1971):

Buna seara...mai aveti faina de grau dur?

| Pavel_Nica_1971 a răspuns:

Sal imi pare rau am doar o tona si este vrac nu pot s o desfac k este sigilata