Verisoara bunicului meu (Dumnezeu sa o odihneasca!) facea malai dupa acesta reteta: https://www.deliciiraw.ro/turta-de-malai-olteneasca/
Doar ca in plus punea si un pic de zahar. A fost cozonacul copilariei mele.
Mulțumesc frumos pentru răspuns, dar o persoană dragă mie are intoleranță la gluten / făină albă și nu suportă nici zahărul din comerț pentru că e sensibilă la organism.
Cu placere! Exista faina fara gluten si nu este obligatoriu sa puna zahar.
Bună ziua! Eu vreau ca turta de mălai să aibă doar 3 ingrediente: făină de mălai, apă și sare (opțional și ulei). Eu m-am inspirat din cartea "Rețete alese pentru Post și Crăciun" de Simona Lazăr (așa se numește cartea ei).
Ala nu-i malai! Este mamaliga. E o diferenta de gust.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
LisaJulie întreabă: