Trebuie pus la fiert cu sodă caustica si il lasi sa fiarba 2 ore sa il cureti, o sa iasa mișto.
și nu se gaureste ceaunul?
Nu
Daca e tuci, de unde bronz?!? Cauta pe google asezonarea fontei, e singurul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand ai un vas nou de fonta sau vrei sa il reinnoiesti pe cel vechi.
Tuci înseamnă fontă. Dacă e fontă, nu e bronz. Dacă e ceaun, a fost făcut pentru a fierbe în el mâncarea. După ce l-ai cumăparat, este suficient să îl speli înainte de întrebuințare. Nu ai cum să scoți din el ceea ce nu există în el.
NU SE SPALĂ se lasă la ars in curte o zi intreaga sa il arda focul si mai dai cu peria de sarma pe el din doua in doua ore
Apoi faci ceva sapun in el.pt prima data sa pui soda caustica cu spa sa clocoteasca acoli pana cand din plin se duce toata apa si gata
Acum e toxic pentru ca e din aluminiu si aluminiu este toxic
Orocum succes la otracit copii si familia
Daca tot insisti sa il folosesti oxidul de aluminiu adica acel praf slb ca rugina este toxic asa ca de fiecare data cand o sa vrei sa il folosesti
Curata praful acela cu peria de sarma cu jmirghel cu buretelr de sarma.
Am și eu o vârstă. știu ca nu se pune mâncarea direct de asta am spus în întrebare ca vreau sa scot bronzul din el.cum îmi poți spune mie ca îmi otrăvesc familia din moment ce am întrebat?
Se arde
de ce nu itelegi
ca acel bronz se va arde dupa x ore de stat incins pe foc pica singur
se usuca se arde se ia se trasforma in funingine
cealalta versiune mai rapida pe loc ar trebui sa dai cu mercur dar asta se zice ca este toxic si este si intezis si nici nu prea se gaseste si apoi ar trebui sa cureti bine bine de tot mercurul apoi ce faci cu el dupa ce nu mai ai nevoie de el.
asa ca cea mai ecologica variata este sa arzi acel obiect in foc si gata se ia se curata se plictiseste singur daca temperatura este destul de mare pentru mai multe ore
LisaJulie întreabă: