| snelu a întrebat:

Buna ziua tuturor, daca stie cineva care este procesul de prelucrare a cartofului ca sa ramana tare dupa prajire gen mc donalds, multumesc.

3 răspunsuri:
| MadRaven a răspuns:

În primul rând important e și tipul de cartofi pe care îl folosești. Dacă mergi în marketuri mai mari o să găsești cartofi speciali, gen cartofi pentru copt, cartofi pentru prăjit etc. Nu țin minte exact de la ce firmă erau dar îi văzusem în Carrefour. Oricum, important e să fie bogați în amidon (preferabil să nu fie cartofi noi). Cel mai sigur mergi spre cartofi albi.
Iar în principal secretul cartofilor din lanțurile de fast food este uleiul. Nu prea ai cum să ajungi la aceeași performanță ca și cei de la mcdonalds pentru că folosesc termometre pentru ulei și MULT ulei deodată, ceea ce acasă nu știu cât poți reuși. Ideea e că uleiul nu trebuie să fie proaspăt, abia pus în tigaie dar nici suficient de folosit încât să facă spumă, undeva la mijloc; asta e pentru că niște compuși din ulei se desfac în timpul prăjirii și reacționează mai bine cu cartofii după.
Cea mai bună strategie dacă nu ai o friteuză e să pui într-o oală ulei la prăjit, apoi să pui ceva metalic în ulei cu care să scoți apoi ușor cartofii sau să folosești o ustensilă cu găuri (poți cumpăra eventual o sită pentru friteuză și să o folosești) și să îi prăjești de două ori. Îi prăjești odată, îi scoți pe ceva hârtie ca să se scurgă uleiul și după 15 minute îi bagi iar la prăjit. Asta e cea mai bună tactică cu care am reușit să mă apropii de textura de la mcdonalds, dar bineînțeles că n-o să iasă identic pentru că nu se compară ce fac eu acasă la aragaj cu echipamentele lor speciale laughing
Spor la gătit! happy

| Dia37Andreea a răspuns:

Cei de la mc sunt cartofi congelati