Buna! Eu am 12 ani si fac singura chec. Este o reteta simpla si delicioasa de care nu ma mai satur niciodata! Uite reteta:
Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
6 oua
300 gr zahar
300 gr faina
100 ml ulei
un pliculet praf de copt
2-3 linguri cacao si dupa preferinte: nuci
stafide
rahar
Mod de preparare:
Dupa ce se bat bine albusurile se adauga treptat 6 linguri de apa rece apoi pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt stins. Se amesteca cu nuca taiata (sau rahatul, stafidele) si se toarna mai bine de jumate din compozitie in tava unsa si tapetata cu faina. Restul se coloreaza cu cacao si se toarna in tava peste cea alba.
Se da la cuptorul incins si se coace la foc potrivit.
Se serveste pudrat cu zahar pudra
Pofta buna! Sper ca ti-am fost de ajutor! Nu uita de funda! :-)
Eu am o carte cu deserturi pe care le pot face si eu si am tot 13 ani. Asta e preferata mea pe timp de vara
Ingrediente: 3 biscuiti cu ciocolata, 2 bule de inghetata de vanilie sau ciocolata, 25 cl lapte rece.
Intr-un blender, mixeaza impreuna cu 2 biscuiti zdrobiti inghetata si laptele, pana ce amestecul devine omogen si spumos. Toarna amestecul intr-un pahar si il poti orna cu bucati de biscuiti zdrobiti.
Sper ca te-am ajutat
Intra la aceasta adresa si poate vei gasi o varianta care sa iti si placa :
http://www.reteterapide.com/? cat=10
Pai sunt cateva care au nevoie de un minim de efort precum fursecurile(cauta pa Gustos.ro,LaLena.ro, Diva in bucatrie.ro),orez cu lapte,lapte de pasare,crema de zahar ars,la unele dintre aceste retete vei avea nevoie un pic de un adult, fidea de orez cu lapte etc, nici mie nu imi plac retetele grele si lungi deci astea sunt cat de cat mai rapide si dupa mine sunt chiar bune! Pofta buna!
Gogosi aromate... miammii sunt delicioase si eu am facut ieri:*
IngredienteAluat: 25 gr drojdie, 800 gr faina, 200 gr zahar, rom, coaja de lamaie rasa, sare, ulei pentru prajit. Decor: zahar vanilat farin.Mod de preparareDrojdia se dizolva in apa calduta, adaugam zahar, sare, coaja de lamaie rasa, rom, faina. Se framanta bine pana obtinem un aluat ca de cozonac. Se intinde cu faina pe o hartie de copt, se decupeaza cu ajutorul unei forme rotunde gogosi, iar diferenta se inlatura. Se lasa la crescut cca 30 minute. Se ia fiecare gogoasa cu o spatula si se introduc in ulei incins pe ambele parti. Dupa prajire se pun pe un platou si se pudreaza cu zahar farin vanilat.Mod de servireSe servesc calde.
Poti sa pui lapte in loc de apa.Ies mai delicioase.
Succes!:*
Friganele, e foarte simplu, pui intr-un castron 2 oua, putin zahar si le bati bine, bine, bine, pe urma in alt castron pui lapte, iei o felie de paine inmoi foarte putin il lapte, dai si prin oua si pui la prajit, dupa ce se prajesc, pui zahar pe el ori gem, Pofta buna :) Uite si un site sa nu crezi ca am facut vreo gluma proasta, :D http://www.gustos.ro/retete-culinare/friganele.html
Popescu_Roxana_1990 întreabă: